Sofia at Night

Таймлапс от Мартин Раднев и едни от най-добрите ъгли да видиш града ни

0 коментара Сподели:

На пръв поглед Мартин Раднев е човек на лонгборда и фотографията, на втори се определя като упорит и екстремист, който е винаги готов за приключения и обича Планината (особено държи на главното П). Попаднахме на таймлапса Sofia at Night във Vimeo профила му. Стана ни особено приятно да видим София през неговите очи и обектив, един от онези напоследък редки моменти, когато се чувстваме късметлии да сме тук и сега. И да, обичаме София и сме си на място.  

Идеята му хрумва, докато разглежда друг таймлапс на града, вижда, че има поле за изява, и решава да експериментира. Разказва, че местата не подбира по някаква специална логика, а чисто практично – такива, които са близо до дома му и са лесно достъпни. Локациите са ъглите, от които е свикнал да вижда града, а повечето от личните му истории са свързани с Витоша, пак тя според него е най-красивата точка, от която можеш да погледнеш София. Снимките му отнемат около две седмици, като по законите на Мърфи среща всевъзможни спънки от технически характер.

Това, разбира се, не го отказва, дори напротив. Следващото, което ще видим от него, е ново видео в същата тематика, но заснето с друг вид техника – HyperLapse. More coming soon…

 

Още за нощна София чети в разказа на Ангел Ангелов.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *