Jameson представя: 5 филма, които романтизират Париж

В месецът на любовта, съвсем естетствено ти представяме 5 романтични филма

0 коментара Сподели:

Знаете ли за състоянието, наречено “парижки синдром”. То “засяга” японци, оказали се в Париж и осъзнали, че не е чааааак толкова романтичен. На японското посолство там дори се наложило да отвори гореща линия за хора с паник атаки от сблъсъка с реалността. Ето и главните виновници.

PARIS, JE T’AIME (2006)

Ако искаш да получиш сравнително реалистична представа за Париж, Paris, je t'aime е добро начало като събира 20 кратки истории, които се случват независимо, режисирани са от различни суперрежисьори и те разхождат по улиците Montmartre, “дават” ти хашиш и те учат да не гледаш в очите хората в метрото.

MIDNIGHT IN PARIS (2011)

Филмът е един от основните виновници за вече споменатия “парижки синдром”. Ако си представяш Париж като територия на джаз, Хемингуей, Скот и Зелда Фицджералд, Пикасо, то това е твоят филм. Търсенето на всичко това в днешен Париж, обаче, е силно вероятно да не се увенчае с успех и да те отведе в туристически клопки.

BEFORE SUNSET (2004)

Втората ни среща с Jesse и Celine е в Париж девет години след като двамата се срещнаха за пръв път във влака и противно на всяка логика не си размениха контакти на тръгване. Местна книжарница е последната спирка от турнето на Jesse, който междувременно е написала книга, вдъхновена от историята им. 

LA VIE EN ROSE (2007)

Биографичен мюзикъл за Едит Пиаф, който нелинейно разказва събития от живота й. Ролята изиграва любимата ни французойка Marion Cotillard,  а изпълнението й дори взема Оскар, който остава в историята като първият такъв за роля, изиграна на френски. Париж, разбира се, е теренът на първите успехи и най-вълнуващи моменти на Едит Пиаф.

AN AMERICAN IN PARIS (1951)

Ако си мислите, че днешните филми са красиви, то трябва да видите An American in Paris и да попиете абсолютното съвършенство в сетовете и сцените на един от най-вълнуващите мюзикъли, създавани някога. Музиката е от Гершуин, а историята проследява тази на американеца в Париж и неговия френски социален кръг.

Виж кои са сериалите, които не трябва да изпускаш този месец.

Гласувай за наградите на goguide.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *