НЕВЪЗМОЖНАТА ЛЮБОВ Е НЕЩО СИГУРНО

Дисекция на любовта и урок по химия, физика и всичко останало

0 коментара Сподели:

Любовта е химия, физика, география и всичко онова, на което се учим в училище. И въпреки всичко се оказваме неподготвени, когато се случи да застанем пред нея. Тя е константата, която управлява живота ни дори когато упорито отказва да се срещне очи в очи с нас.

Невъзможната любов е нещо сигурно. Тя се случва не навреме, не с точния човек, но се случва обезателно. Ужасно е да бъдеш влюбен не в когото трябва. Всички тези мисли, усещания, болката… В крайна сметка го преодоляваш някак си и пазиш спомена за случилото се с надеждата, че си си извадил някакъв грандиозен извод. И че занапред той ще те държи далеч от подобни ситуации. Това, разбира се, са глупости.

Опитът от разбитото сърце ти носи толкова полза, колкото и един спомен за варицела, която си изкарал като дете.

С разликата, че нямаш естествена ваксина, след като я прекараш веднъж. Ако имаш склонност да се влюбваш в неправилните хора, то това ще те преследва до старините ти. Някои хора не са устроени да чувстват рационално. Знам, че словосъчетанието е абсурдно само по себе си, но трябва да се отбележи. Едно бивше гадже дефинираше усещането като червена лампа, която, като ти светне, трябва да бягаш. Забавното е, че на мен ми светна червената лампа точно за него, но вместо да избягам, прекарахме няколко години заедно. Е, има хора като мен, които явно са емоционални далтонисти. Свети червено, ти виждаш зелено и айде до кръста в… калта. Била съм и невъзможно влюбена в Матю Пери например, но това е друго. Слава богу трае, докато продължава сериалът. Най-невъзможната любов от всички е Идеалната любов. Когато бях на 10, бях по детски влюбена в учителя си по рисуване. Той, разбира се, беше женен, с дете, човек на изкуството, тъмен, висок… Този типаж така се е запечатал в мен, че цял живот съм привлечена от мъже, които го наподобяват. Обвързани, свързани с творчески професии по един или друг начин, с тъмни очи и едно специфично чувство за хумор. И, разбира се, много по-големи от мен, за да е още по-интересно. Не знам дали при всички е така, но аз изглежда винаги съм търсила идеала. Разбира се, такова животно няма. Рано или късно откриваш в човека отсреща несъвместимостта, която е заложена в самия ти идеал. Затова си мисля, че не трябва да намираме идеалния партньор. Той е там, на пиeдестала, не за да се превърне в наша реалност, а за да ни припомня къде е север. Иначе бихме се изгубили. Морето освен голямо е и дълбоко. Въпросът е дали да си шамадура, която плува, накъдето я отведе течението, или хищна риба, която да преследва плячката. И двата метода имат своите плюсове и минуси, но каквото и да изберем, винаги ще ги има подводните течения, които ще налагат собственото си мнение за хода на събитията. Контролираната любов е невъзможна. Понякога ми се иска да съм електрически чайник със степени на загряване и да мога да се регулирам ръчно. С този да стигна до двойката, с този може и по-горещо. За този да се изключа. Ех, мечти. С прегрелия си термостат тези като мен врътват кранчето на мах при първия сигнал за опасност. И всичко завършва така, както започва – с късо съединение.

КЛИШЕ 1: ЛЮБОВТА ТРАЕ ТРИ ГОДИНИ
Слава богу, че не се налага да изтърпим всички безумни хора, в които сме били влюбени, по цели три години! След като се научиш да казваш Не, благодаря, следващата стъпка е да овладееш и Благодаря, достатъчно. Хората не се променят, и винаги ми е било странно защо си мислим обратното. Ако не се получава в началото, то още след 3 седмици ще е ясно, че няма да се получи изобщо.

КЛИШЕ 2: ЛЮБОВТА Е СЛЯПА
Няма такова нещо като не знаех, че ще излезе такъв/такава. Знаем си на достатъчно ранен етап, за да можем да преценим струва ли си усилията или не. А и точно тези недостатъци ни карат да си късаме дрехите и да крещим Обичам те. Драмата е причината за най-силната страст.

КЛИШЕ 3: ЛЮБОВТА ТЕ НАМИРА, КОГАТО СПРЕШ ДА Я ТЪРСИШ
Който каквото търси – намира. Човек винаги търси любов, защото винаги има обект на своите желания. Обичайно това е човек, който не ти отвръща със същото, но ти така или иначе си отворен да приемаш любов. Това, че идва от друго място, го няма в условието на уравнението така или иначе. Човек винаги е готов сърцето му да бъде разбито.

Грешките, които да не направиш на този Свети Валентин.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *