Независимата бг култура с ново място в ефира

Bulgaria ON AIR стартира кампанията Bulgaria ON ART, а ние ти разказваме повече

0 коментара Сподели:

Хубаво е, че повечето от нас сме в течение на новите арт проекти на родна територия. Следим ги, опитваме се да ги популяризираме, когато нещо хване вниманието ни, и истински се радваме, когато приятелите ни „усетят вълната“ на стойностните нови неща, които се случват на арт сцената у нас. И независимо дали говорим за нови групи, музикални артисти, графити произведения, социални кампании и пърформанси, танцови спектакли или независими арт инсталации, сме единодушни в едно – хубаво е да ги има повече и все по-добри. Малко странно обаче се получава, когато сме наясно, че те се случват с все по-голяма сила в последните години,

но когато пуснем телевизора или отворим сайтовете на „официалните“ медии, някак си все попадаме на едни и същи лица, на една и съща пошлост и на една и съща лайфстайл журналистика,

която предпочита да ни говори за поредното пътуване на някоя миска или новата връзка на друга, но културата някак си или я няма, или ни я показват така, че тя да ни е отегчила още преди да сме разбрали за какво ни говори. Е, от 11 февруари малко си отдъхваме по повода, защото телевизия Bulgaria ON AIR ще приютява още повече култура и стойностни артистични проекти. Водена от разбирането, че всеки качествен продукт трябва да намери достатъчно възможности за комуникация, медията стартира кампанията Bulgaria ON ART.

Главни действащи лица в нея ще бъдат онези нови български автори и проекти, които често незаслужено остават в сянката за сметка на по-популярните прояви. След предварителна селекция избрани творби и автори ще получат безвъзмездно време и видимост в различните канали на Bulgaria ON AIR – онлайн, социални мрежи и рекламен блок. Така телевизията ще предостави възможност за промотиране на нови български културни продукти и ще насърчи развитието им. Сред първите участници в Bulgaria ON ART е групата „Парапланер“, на която ние сме стопроцентови фенове. Съвсем скоро характерното ѝ фюжън фънки звучене ще се чува и от ефира под формата на кратък клип, а във Facebook страницата на телевизията ще бъде публикувано и интервю с музикантите.

Стремежът на Bulgaria ON AIR е да даде сцена и равен старт за продукти и творци, които имат комерсиален потенциал, но нямат финансовия ресурс да го реализират. От ключово значение при подбора ще бъдат качеството на продуктите – както съдържателно, така и технически, и актуалността им. Повече за кампанията и условията за участие може да научиш тук, а ние стискаме палци на всички бъдещи творци, които ще могат да се изявят и пред по-голяма аудитория. С култура към прогрес или поне към повече ефирно време за наистина качествените нови попълнения в редиците.

За още култура – виж На Фройд с благодарности.

Ако към културата добавиш разходка – значи си към нашия маршрут по Гурко.

За още красота – инстаграмът ни е винаги тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *