PREYAH ЗА МАЛКИТЕ НЕЩА

Водена от романтичния си революционен дух и вродения си музикален заряд, Preyah има всички шансове от новото диво момиче на Monte Music да се превърне в истинската соул поп DIVA на България

0 коментара Сподели:

Малко преди да потегли на поредното си морско турне, поговорихме за нейните първи трепети, клипове, проекти и сбъднати мечти.

Вече си част от голямото семейство на Monte… Казват, че там цари мир и любов, така ли е?
Знаете, че преди няколко месеца се явих в един телевизионен музикален формат, на който Monte Music бяха продуценти. Моето желание беше да се запозная с тях и да бъда забелязана, това бе основната ми цел и моя мотивация, за да участвам. За щастие така се и случи и отскоро съм част от голямото семейство. Освен че всички са много талантливи и работливи, те са и супер положителни като хора. Това е и причината Monte да работи толкова добре.  

Набързо записахте две летни парчета… „Закъснявам, човек“ май e новото „Дим да ме няма“?
Ха-ха. И според мен парчетата са доста близки като вайб и настроение, много се надявам и ще се радвам да стигнем поне в малка степен успеха на „Дим да ме няма“. Както то, така и „Малките неща“ имат всичко необходимо, за да се превърнат в летни хитове.  

Това са първите ти клипове, забавно ли беше? Поне така изглежда от снимките?
Обикновено още в детска възраст момичетата си представят деня, в който ще облекат булчинската рокля, и мечтаят за този ден с години… Аз бях така с клиповете. Нямах търпение да дойде този ден, така че за мен не беше просто забавно или вълнуващо, а сбъдната мечта.

Вървиш по тънката граници между комерсиалното и некомерсиалното…
В мен бушуват разни романтични революционерски надежди, че българската музика може да се развие и да достигне световния пазар. И аз искам да извървя този път. В момента правя и по-комерсиални неща, за да стигна до повече хора, които да ме последват в другите ми проекти.


Соулът и фънкът много ти отиват, това ли е твоята музика?
Определено там се чувствам в свои води, но въпреки това не искам да си слагам рамки. Все още съм млад артист, имам да уча, да експериментирам и да рискувам.

Отскоро си и част и от Tri O Five, разкажи за този проект.
Преди няколко месеца получих покана от новото Tri O Five за гост вокал и още на първата репетиция си паснахме като дялани камъни. Събрахме соул, фънк и джаз грув в едно и мисля, че се получи страхотна банда. Вече направихме няколко концерта, които имаха страхотен успех. Издадохме и първия си сингъл – „Его“. Доста съм ентусиазирана от работата си с тези страхотни музиканти. Всеки ден попивам и научавам нови неща, защото на практика аз нямам музикално образование, може да се каже, че в момента съм на училище в Monte и с Tri O Five. Доста хубави дни живея напоследък.  

Сега май си доста заета, какво ти липсва от безгрижните дни?
Честно казано, нищо или поне не съм усетила още умора от ангажиментите си. Това да пея и да пътувам по концерти по-скоро ме зарежда и е нещо, към което съм се стремяла и съм искала да ми се случи.
Тези дни пътувах към морето, другата седмица пак, това е велико. Така се чувствам пълноценна и жива.

Какви са плановете на Preyah за лятото?
Ха-ха. Имам разни планове, но засега няма да ги издавам. Ще има доста пътувания напред-назад. Със сигурност ще прекарам доста време на южното ни Черноморие. Даже мисля да се преместя за сезона там някъде. Очертава се едно вълшебно лято.  

Друг нов член на Tri O Five e Marten. Какво ново при него?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *