КЪМПИНГУВАЙ, НЕ КУРОРТУВАЙ

Жени Делева ти показва другата страна от живота на изток, време е за къмпинг

0 коментара Сподели:

Имаше времена, в които Жени Делева беше нощна птица, от тези, които затваряха клубовете на сутринта. В тези часове сега може да я видиш на някой от закътаните къмпинг плажове, където посреща изгревите и изпраща залезите на фона на акустична китара и смях с приятели около лагерния огън. Да ти се докъпингува и на теб…

Всяко лято ставаш главен герой в поредната гореща авантюра с морето. Ако търсиш блясъка и синтетиката на шумните и кратковременни емоции, несъмнено твоето място са курортите с партита до зори и с хора, от които се носи аромат на престиж.

Ако обаче това лято имаш нужда от пътуване към дивите емоции, сега ще те убедя, че да пробваш почивка на къмпинг, има смисъл!

Разликата е в чистотата, не само в обективното състояние на населените с туристи курорти, но и в усещането, което остава след летен флирт с последните незастроени плажове на България.

Сигурно сега ще ме попиташ: Какво ще правя на плаж, на който няма партита до зори, а чаршафите са мит!? А аз ще ти отговоря: Правиш спомени за цял живот! Откога не си слушал китари и тарамбуки около огъня? Откога не си пял прегърнат с някого под одеало? Откога не си посрещал изгрева на плажа, след нощ от падащи звезди, не от чаши?

Всяка година аз и моите приятели избираме алтернативата на палатки и каравани пред хотелските комплекси, защото извън курорта, всички тези неща са бит! Почивката в дивото има много предимства, едно от които е кухнята! Гозбите в непретенциозните капанчета покрай къмпингите и пустите плажове, могат да те отвеят в лятото с баба ти, когато беше още малко дете.

Цените са прелюбезни, а обслужването – все едно си в собствения си дом.

От опит мога да ти гарантирам, че рибка, изпечена на барбекюто пред караваната е два пъти по-вкусна от тази в ресторанта! А домашното мохито е много по-качествено от това в бара. Да приготвиш с приятели горивото си за вечерта е умилителен спомен, който ще пази топло цяла зима. Не случайно пред всяка втора каравана на на Градина има самодеен бар около, който винаги се подгрява преди "Баш" танците.

Отвори Go Guide и виж какви вдъхновяващи концерти са ни подготвили това лято на най-големият парти и сърф къмпинг по южното Черноморие!

Докато си още на юг, не пропускай Дарданелите край с. Варвара. Това е наименованието на скалите, откъдето можеш да скачаш и да се гмуркаш, без изобщо да ти пука, че пясъчната ивица е малка. Малка, но една от най-красивите…. Барът на Варвара го знаем всички, чудесен повод за акустиране до изгрев …. Сигурно ще си напред с парите, така е като се купува Узо от магазина! Можеш да отидеш до къмпингите Корал и Юг, разположени непосредствено един до друг. Мятай се на супник или вземи няколко урока по кайт при Насо. Сърф базата е под една от най-големите дюни на плажа. Има и въже за ходене, но цаката е, че винаги се балансира с бири. 

Каквото и да се случва на Корал, винаги завършва добре, под сянката на сенчестата горичка, прегърнала това чудно място.

Колкото по-на север, толкова по-диво става. Плажовете подходящи за сърф, палатков туризъм и нудизъм са Иракли, Кара дере, Крапец, Болата, но още много други има. Това са местата за истинско усамотение. Пробвай йога точно там, където се разбиват вълните. Това е усещане, което няма как да ти се случи в бетонната джунгла на големите ни курорти. Ето, че запяваш: Не може да има по-хубаво нещо в живота ми дребен и смачкан и сив. Капиш? Това е всичко, което ти обещавам, ако оставиш шумния курорт идното лято. Останалото зависи от твоето въображение, защото в дивото няма граници.

Е, може да ти се случи да трябва да се къпеш от душ на плажа. Използвай залез слънце и остави последните лъчи да потанцуват по жадната ти кожа. Нещо като СПА, но без пари и с воайори.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *