СИРАКЪТ И НЕГОВОТО КУЧЕ

Десет бездомни деца в Дака и техните "улични" любимци

0 коментара Сподели:

В крайречен бетонен амфитеатър в Дака, Бангладеш, група бездомни деца (изоставени от родителите си или сираци) живеят със своите също толкова бездомни любимци. Сирачетата от предградето събират и разменят пластмаса за храна, която пък делят с десет четириноги Tiger, Romeo, Bullet, Kula, Moti, Michael, Tom, Jax, Lalu и Bagha.


Фотографът Sam Edmonds среща момчета благодарение на Obhoyaronno, неправителствена организация, която се бори срещу масовото изтребване на бездомни кучета в района, като ги обезпаразитява и ваксинира, след което ги връща на точното място, на което са намерени. Именно това е историята на десетте не съвсем домашни любимци, за които момчетата от парка Ribindra Shorbod се грижат.


Всяко от децата е снимано със своето животинче, като Edmonds хваща в прегръдка, защото те преди всичко са се превърнали в семейство един за друг. Накрая на света, където сякаш е последното място и последният контекст, в който да коментираме правата на животните, няколко бедни деца показват, че емпатията е нещо по-голямо от неволята. Можеш да последваш фотографа в Instagram. Ако искаш да помогнеш на момчетата и техните кучета, виж сайта на Obhoyaronno.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *