КАК ДА ОТПРАЗНУВАШ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН?

Както искаш, разбира се, но ако имаш нужда от съвет, виж този немного кратък наръчник

0 коментара Сподели:

Признай си, и ти си изпадал в тази ситуация – рожденият ти ден е утре или дори днес, а нямаш никаква идея как ще го отпразнуваш. Не искаш да е като предишните две години или нямаш много пари, или си в Сатурнова дупка и въобще не ти е до празнуване, или не искаш да обидиш някого, като не го поканиш, или просто зверски те мързи да помислиш малко какви ще ги вършиш на Деня…

За да сме ти полезни в чуденето (и за да се направим на много разбиращи), ти предлагаме различни варианти. Няма да откриваме топлата вода, за много от тях се сещаш, но пък ще ти дадем причини защо да ги… или да не ги избереш. А ако те вдъхновим за по-различно изкарване, ще почерпиш!

У ДОМА С ПОЛОВИНКАТА
Предимства: Какво по-хубаво от това в твоя ден да си с най-любимия човек, при това в уюта и спокойствието на собствения си дом. Обстановката и поводът предполагат и едно много по-приятно продължение на вечерта, в което другият да те зарадва с ласки, споменът за които ще те топли поне в следващата година. Така де, разстоянието от масата до спалнята е съвсем кратко, ако въобще спалнята е вашето място.
Недостатъци: И без това се гледате всеки ден, може поне на рождения да се разнообразиш малко. Не става дума за забежка с някоя секси сервитьорка или напомпан барман, а просто да се обградиш и с други приятни лица.

ВКЪЩИ С ПРИЯТЕЛИ
Предимства: В общия случай би трябвало да ти излезе по-евтино, отколкото да ги водиш на заведение. Освен това сам избираш музиката, а след края на партито можеш директно да загинеш геройски в леглото.

Няма таксита или дринк-енд-драйв, не е нужно да се опитваш да си спомниш пътя до къщи в мъглата на алкохолното опиянение, пък и не повече от 20-ина човека ще видят странните ти танцови движения.


Недостатъци: Колкото и да са внимателни приятелите ти, винаги някоя чаша или чиния пада жертва на партито. В най-добрия случай. А ако имаш по-чувствителни на шум съседи, всичко може да приключи преждевременно – към 22:30 и с полицейско присъствие.

У ДОМА С ФАМИЛИЯТА
Предимства:По-спокоен и тих вариант на домашното събиране. На този ден най-специалният човек си ти, а никой няма да ти даде повече любов от най-близките ти. Има немалка вероятност тя да се изрази и под формата на любимата ти баклава или руска салата, приготвена предвидливо от майка ти.
Недостатъци: Повечето истории, които ще се разказват на масата, вече си ги чувал поне 68 пъти, а между тях ще трябва да отговаряш на изключително подходящи за повода подмятания от типа на „Няма ли да се жените вече“, „Искам внуци“ и „Как е работата?“. Купчината съдове за миене също ще е внушителна, но това са бели кахъри.

НА РЕСТОРАНТ С НЕГО/НЕЯ
Предимства: Има потенциал да е много романтично, ако избереш правилния ресторант. Може да е някой, с който ви свързва общ спомен – тук е била първата ви вечеря заедно, пак тук той ти е предложил да се нанесеш при него или на нея толкова са й харесали филето миньон и френското вино, че се е нахвърлила да те съблича още в колата на връщане. Дори сега вечерта да мине по-спокойно, пак си заслужава – чувстваш се обгрижен, а току-виж те изненадали и с някое парче торта със свещичка.
Недостатъци: Не ти го пожелаваме, но има шанс сервитьорът да е кисел, готвачът да не е във форма, а американските туристи на съседната маса особено бурно да празнуват факта, че са в Европа и тази вечер ще се отрежат още по-здраво от снощи.

НА ЗАВЕДЕНИЕ С КОМПАНИЯ
Предимства:
Автоматично ти отпада най-голямата грижа – къде ще събереш толкова народ и как ще го изхраниш и напиеш. Не мислиш за нищо и особено за досадности като пазаруване, готвене и последващото чистене. Просто трябва да се появиш и да си носиш доброто настроение.
Недостатъци: В твоя чест приятелите ти може да му отпуснат края, но болката в джоба лесно се предотвратява, като предварително определиш бутилките за почерпка. 21-годишното „Джони“ да си го плащат сами, извинявай. Силата на музиката също невинаги е под твой контрол, а е тъпо да не можете да си кажете две приказки точно на рождения ти ден.

НА РЕСТОРАНТ С РОДАТА
Предимства: В общи линии същото като вкъщи, но по-официално някак.
Недостатъци: Обикновено този вариант изисква малко повече съобразяване с присъстващите. Например мястото да има и детски кът, за да не подивеят малките три часа на една маса. А и баклавата, баклавата…

В ПАРКА
Предимства: Пълно усещане за свобода, чист въздух, зелено, за настаняването на гостите не се изисква нищо повече от няколко одеяла, хвърлени на тревата, а ти можеш да облечеш най-неофициалните си дрехи, с които да се чувстваш най-удобно. Списъкът със забавленията не се изчерпва само със стандартните ядене, пиене и музика, а може да включва и леки спортове или просто излежаване в полудрямка на шарена сянка.
Недостатъци: Става само за топлите месеци, а и тогава внезапна дъждовна буря би те принудила набързо и без подготовка да спасяваш положението с някой от другите варианти.

ОТДАЙ СЕ НА ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ
Предимства: Забрави за предразсъдъците и не приемай като задължително да почерпиш всички, за които се сетиш, само защото остаряваш с една година. Както вече стана дума, днес важният си ти и ако сега не си угодиш, кога? Затова посвети деня на това, което най-много обичаш да правиш. Ако ти се играят джаги, играй джаги или скочи с парашут, или пък прекарай цял следобед в леглото с бурканче течен шоколад. Щом точно на рождения ден ти се е приискало, значи е правилното нещо, а ти заслужаваш да се поглезиш. Със сигурност ще ти остане по-отчетлив спомен в сравнение с поредното унищожаване на храни и напитки.
Недостатъци: Недостатъци?!

ЗАМИНИ
Предимства: Няма нищо по-освежаващо от това на рождения си ден да смениш обстановката.

Дали ще отпрашиш за Мачу Пикчу или за Плачковци, дори не е толкова важно.

Чувството, че си излязъл от рутината и се радваш на живота, идеално пасва на емоцията на деня. А за да е усещането още по-приключенско, помага спонтанността – метни се на колата и след няколко часа отпивай мохито в любимия си крайморски бар или пък се качи на първия самолет, за който има билети. Ще се върнеш нов човек.
Недостатъци: Излиза по-солено, особено ако летиш в последния момент (изключваме ласт-минит офертите), но си заслужава. Ако не си го организирал предварително и шефът ти е киселяк, ще трябва да измислиш добра история защо няма да те има в офиса едно известно време. При тежък карък вариантът с хващането на първия полет може да те запрати в Дортмунд или Малмьо примерно и леко да погинеш от скука.

ЗАПОЧНИ НЕЩО НОВО
Предимства: Смисълът на рождения ден е в новото начало. Забравяш всичко лошо и си обещаваш да си нов човек. Има ли нещо, което отдавна искаш, но все си намираш причини да не правиш? Да се отдадеш на истинското си призвание, да разкриеш чувствата си пред голямата си любов, каквото и да е, но да промениш живота си? Няма по-добър ден да започнеш от рождения. На него всичко е по-лесно и нищо не изглежда невъзможно.
Недостатъци: Е, ако това, че от вдъхновение забравяш за всичко друго, се счита за недостатък…

Разбери и каква е рецептата за едно добре полято лято.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *