ПО ДРЕХИТЕ ТЕ ПОЗНАХА

Улиците ни са пълни с какви ли не образи, днес нищим различните типажи според начина им на обличане. А, повярвай, той говори много за всеки един от тях

0 коментара Сподели:

Независимо дали следим модните тенденции и течения или излизаме без да ни пука какво точно има върху тялото ни, всеки от нас се отличава с начина си на обличане. А понякога той е огледало на характера ни и ни описва доста по-добре, дори от хороскопите на Алена и Оксана.

ЖЕНИТЕ
МОДНАТА ИКОНА

Тя следи всички ревюта, колекции, тенденции и модни течения. Може да ти разкаже кой дизайнер кого е копирал, коя звезда първа се е появила в тази рокля и като цяло е ходеща енциклопедия в тази сфера. Фен е на Chiara Ferragni и още един куп блогърки и всъщност й е присъщо да ги имитира. В повечето случаи тази мацка изглежда добре, но пък е далеч от притежанието на личен стил.

РОБИНЯ НА МАРКИТЕ

Често представителката не може да произнесе правилно Louis Vuitton или Haute Couture, важното обаче е всичко да е марково. Много често тези жени изглеждат, меко казано, странно, тъй като при тях усетът за съчетаване на дрехи и аксесоари липсва. При тях мотото е – няма значение как изглеждам, важното е, че роклята ми е Armani, обувките Valentino, а чантата – Prada. С една дума – робство. Хубавото е, че марките печелят голяма част от приходите си благодарение на такива хора.

НЕБРЕЖНАТА КРАСАВИЦА


За този тип жени важи следното – cute, clean & sexy. Те са чаровни и нямат нужда от нещо повече от дънки и тениска. И го знаят. Залагат на естественото и когато ги видите, независимо дали си падате по руси или черни, със светли или тъмни очи и така до безкрайност, ще го признаете – някои жени изглеждат добре в абсолютно всичко.

СВОБОДНИЯТ ДУХ


Тези мацки са трудни за отгатване. Най-често са част от артистичното съсловие и живеят далеч отвъд материалното. Ще ги забележиш с какви ли не шантави аутфити, разрошени коси и раздърпани дрехи. По наполовина изчезналия лак на ноктите можеш да познаеш и дали са работохолички с недостатъчно свободно време дори и за сън. Външният им вид е често изненада, както и те самите. Това за тях.

КРАЛИЦАТА НА КИФЛИТЕ


Споделят слабост към ярките тонове и крещящите бижута. Никога не излизат сами, а гримът е задължителен дори когато отварят вратата, за да платят доставката по домовете. Високите токчета са неизменна част от аутфита, няма значение дали са на плаж или в парка – трябва да се открояват. Няма как да ги сбъркате, още повече, че обикновено вървят ръка за ръка с козметичните корекции, задължително от д-р Енчев.

СПОРТНАТА ФЕНКА


Животът е фитнес и фитнесът е живот. Спортният клин и впитият топ са там, за да се види оформеното тяло под тях. Маратонките се сменят през седмица, задължително Nike – по един чифт за тичане, разходка, джогинг, пилатес, тенис и кафе (всъщност протеинов шейк). Потвърждават правилото, че всички жени сме нарцистични натури по рождение, при тях то се изразява в снимки от фитнеса, с повдигнат топ/тениска и преса на показ. Разбира се.

СТИЛНАТА МАЦКА


Тя е олицетворение на  перфектността – поддържана до такава прецизност, че винаги те кара да се чудиш – всеки ден ли минава през фризьор и козметик тази жена? Наистина повечето от нас не са сигурни дали тези образи са реални, но всъщност ги има и или разполагат с прекалено много свободно време, или в домовете си крият по някоя друга фея разкрасителка. Забелязват се по изгладените до съвършенство дрехи, обувки, които сякаш биват обути за пръв път, и прическа, далеч от моята и твоята – „така се събудих и излязох”.

ВЕЧНАТА ТИЙНЕЙДЖЪРКА


Не е важно на колко точно си, тийнейджърството е верую и всичко, което вълнува тези групи, се разпространява между съответните им членове със светлинна скорост. Ето например няма как да не си забелязал поредната вълна през годината, а именно надписа SWAG, гордо разположил се навсякъде – тениски, шапки, суетшърти… Дори да не знаят какво точно означава, важното е, че е тренди. И задължителното: „видя ли Гери от съседния, мноу е яка с т’ва яке, аре да я питаме откъде е”.

МЪЖЕТЕ
РАБОТОХОЛИКЪТ


Костюмите в гардероба му заемат цялото пространство, но дори и тениските му са изгладени до съвършенство. В повечето случаи това е дело на химическото, защото нашият човек просто няма време. Той е в срещи дори в следработно време, прибирането за преобличане понякога е излишно прахосване на ценни минути, а разговорите му редовно започват с „Шефът ми днес…”.

СВОБОДНИЯТ ДУХ (МЪЖКАТА МУ ВЕРСИЯ)


Той е небрежен, нехаен и отвеян. Настоящето не е от голямо значение, материалното също, а това прави и най-проста необходимост. За него е все тая какво ще облече, хваща първото нещо от леглото или шкафа. Пазаруването става по принуда, в някои случаи под натиска на гаджето. Но артистичната му страна го е дарила с усет и не се изненадвай – понякога оставаш очарован от външния вид на тези господа.

ЛУКСОЗНИЯТ


Тук имаме работа с мъжката версия на „Скъпа! Миличка! Изминаха векове! Изглеждаш невероятно!”, а именно – „К’во стаа, брат, виде ли ква гъзарска ризка си зех?“ Клюкари с огромно его и излъскани обувки (лачени или кожени), колан с логото на някоя марка, същото се подвизава и върху тениските им. За тях е от огромна важност да получават одобрение в обществото и особено от женския пол. Единственото, което явно няма да научат, е, че чантичките през рамото просто не са окей…
 

ФИТНЕС МАНИАКЪТ


Анаболи, стероиди, мускули на показ… Анцугът е задължителен за всякакви поводи при този типаж, а ако притежава други дрехи, то те са обезателно прилепнали по тялото. Изпускането на един ден във фитнеса е равно на самоубийство, а репликата, с която заговарят жени, е една и съща от дълго време: „Знаеш ли колко вдигам от лежанка?”

ПЕРФЕКЦИОНИСТЪТ


За него поддържането на обувките и изгладените дрехи е като излъскването на колата до блясък при другите мъже. Външният вид е важен и той не може да си позволи грешки в това отношение. Често слага повече парфюм от необходимото, а редовното му ходене при козметичката задминава някои граници. Ще го откроиш сред останалите образи по маниерите и внимателните движения. Все пак той е перфекционист.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *