Най-красивите гръцки плажове, които да посетиш това лято

Да, водата наистина е с цвят на тюркоаз, не е фотошоп

0 коментара Сподели:

Поне един път в живота трябва да посетиш Гърция.

Ако си я посещавал, прави го всяко лято – предписание от верен почитател на Елада. Не знам дали е заради лазурното море, яркото слънце, белите скали, пълни с подводни пещери, или заради уникално вкусната морска храна –

може би е комбинация от всичко!?

Но южната ни съседка е скрила в ръкава си необятни плажове само на няколко часа път с кола, кораб или самолет. Вижте кои да посетиш това лято:

Елафониси, Крит 

Елафониси е обявен според туристите от цял свят за най-добрия плаж на остров Крит. Средиземноморският бриз и белия пясък, на места с розов отенък, го прави уникален за локацията си. Като прибавим и буйната растителност от кедрови дървета, мястото е истинско удоволствие за сетивата през лятото. Вземи си цял ден, защото няма да успееш да се насладиш на лагуната само за няколко часа. 

Навайо, Закинтос

Плажът е един от най-популярните и екзотичните места, щом стане дума за Закинтос. За да стигнеш, обаче ти е нужна лодка или круизен кораб, тъй като ивицата е тотално изолирана от сушата, обгърната от морето. Наричан е още корабокрушенският залив заради останките на кораба „Панайотис“, който се е смятал за контрабандистки кораб.

Наситен с бели, ситни камъни и обгърнат от млечносиньо море,

Навайо често се посещава от туристите, които пътуват с круизни кораби из Гърция. Ако търсите усамотение, то вижте и другите плажове в списъка, защото този още в 10 сутринта през летните месеци е пълен.

Виж още: И нека пътят те отведе до Лефкада

Вутуми, Антипаксос

Антипаксос е един от най-малки острови в Гърция,

но това не му пречи да се класира в топ 10 на най-красивите места за плаж в света. Най-голямата ивица там – Вутуми, е един скрит рай, за който туристите рядко разбират, посещавайки Йонийските острови. До него се стига с лодка от съседния остров – Паксос, но отидеш ли там, няма да искаш да се връщаш в реалността, гарантирам. Водата е буквално прозрачна заради белия пясък и дълбочината на морето около ивицата, а слънцето сякаш гали плажа с лъчите си през целия ден. 

Виж още: Най-яките плажове на Тасос

Апела, Карпатос

Доста на юг от предишната локация, туристите са открили перлата на Егейско море – плажа Апела, разположен на остров Карпатос. Плажът е много популярен, затова отидете рано. Със своите петдесет нюанса синьо плажната ивица е перфектна за плуване и гмуркане. На няколко минути от плажа ще откриеш скалната църква „Апела“, от която изгледът просто ще спре дъха ти.

Миртос, Кефалония

Едри, бели камъни, ексклузивна, панорамна гледка към морето. Миртос е наричан диамантът на Йонийско море. Той е фаворит на туристите в Кефалония, като самите те го описват като „плаж, който трябва задължително да посетиш през живота си“. Неслучайно е обявен цели дванадесет пъти от министерството на туризма в Гърция за най-красивия гръцки плаж.

Каналът на любовта, Корфу

Само на 600 километра по суша от София ще откриеш плажа „Каналът на любовта“ – Canal d’amour. Ивицата се води за една от най-специалните в гръцкото море заради природния феномен, обгърнал мястото – скали, образувани от сблъсъка на морето и вятъра, които с времето са се превърнали в огромни пещери и брегове. Каналите, както ги наричат местните, са уникални по рода си за Корфу и се считат за магически. Каналът на любовта е плажът, на който според гърците влюбените двойки, които искат да имат вечно щастие, трябва да плуват там заедно, хванати за ръце. 

Халкидики ръкав по ръкав: Касандра, Ситония и Атон

Какво и къде още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *