СОУШЪЛ АД

Деветте кръга на Ада и къде точно се падаш ти

0 коментара Сподели:

Понякога толкова се унасяме в комфорта на битието си, че забравяме какво ни чака след известно време, а там комфорт, вероятно е последната дума, която ти идва на ум. Да, познахте, става въпрос за Ада.

Нека не се заблуждаваме излишно, човек с достъп до интернет в земния си път няма как да отиде в Рая.

В Рая ще отидат само отшелниците, хората, които са жури в някои от многобройните риалити формати за пеене и онези, дето чийтват с вярата, като хората, които „за по-сигурно” целуват иконите в църквата с език. Всички останали, като стигнем при Свети Петър, вероятно от голяма тонколона ще се върти на рипийт Beyonce с „To the left, to the left…” и познайте Адът къде е? После на входа те посреща Дяволът, който аз лично си го представям като някой от Трансформърите, ама някакъв нов, дето не се е появявал в нито една част досега, и се трансформира на камион с дини с хасковска регистрация и говори с тембър на хилти, което пробива стена на панелка. Развежда те той из Ада и ти обяснява:

Това е първият кръг на Ада. Тук са всички онези, които са писали с пръст ИЗМИЙ МЕ по задното стъкло на автомобили. Виж ги, сега с мокра кърпичка по цял ден търкат тасове на Опел Кадет комби, успешно завърнал се от селскостопански офроуд адвенчър.

Това до него е вторият кръг. Тук са сервитьорите, които казват „КУХНЯТА НЕ РАБОТИ ВЕЧЕ” в 21.30 часа. Виж как плачат, това е, защото всеки ден работят втора смяна в кухнята и режат лук с тъп нож.

След него е третият кръг. Тук са производителите на дезодоранти, които казват, че защитата им трае 72 часа, и така се пълни с хора, които не се къпят по 3 дни. В този кръг няма душове, къпят се само с техните дезодоранти.

В четвъртия кръг са всички онези, които изпращат покани за игри във Фейсбук. За тях в Ада има специално изградени ферми, където работят през деня, а вечер ходят в Рая, да раздават флаери, агитиращи колко е приятно при тях в Ада.

Петият кръг е за хората, които си пускат т.нар. хигиенен нокът на малкия пръст, за да си чоплят в зъбите, носа или ушите с него.

В шестия кръг се намират хората, които са емигрирали в чужбина, но продължават от там да „оправят” държавата по форумите и да пускат носталгични поздрави по Планета Фолк ТВ.

Седмият кръг е за хората, които по всяка вероятност са откраднали кръста от покрива на църквата, окачили са го на синджир около врата и ходят така по клубовете в центъра. Техният кръг е постлан целият с китеници.

В осмия кръг се намират всички онези, които стремежа си към уникалност го разбират като любов към фотографията и черно-белите филми. Прожектираме им филми на Алмодовар с българско озвучаване.

И най-отдолу, в деветия кръг на Ада, се намират хората, които, като отидат на гости, първо питат за паролата на Wi-Fi. За наказание тук денонощно стоят пред стационарен телефон и обясняват на разни хора как да си настроят рутера.

А какво ще кажеш за офис ад?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *