Край на играта – последен сезон на „Игра на тронове“

И най-великата битка има своя край

0 коментара Сподели:

Осми сезон. Шест седмици. Едно заглавие: „Игра на тронове“. Досега знаехме, че през април ще видим началото на края. Вече имаме и официална дата – 14 април, а за България – 15-и. Последното, което чакахме, беше трейлър към финалния сезон и най-после го получихме. Готови ли сме за края на тази велика игра?

Екипът на сериала определено знае как да ни подразни. За да ни държат на нокти, те ни дават информацията по малки хапки. Всички кадри, които получихме, обаче ни показват едно и също – дракони. Ясно е – драконите ще изиграят голяма роля в последния сезон.

Според една от най-известните теории за сериала трябва да очакваме финалната битка да бъде между белите бродници и хората.

В този сблъсък най-голяма роля ще изиграят драконите на Денерис и, внимание, предполагаемият леден дракон на кралят на нощта. Не знаем дали това ще се случи, но ще сме повече от доволни, ако се осъществи – битката със сигурност ще бъде епична.

Санса – кралицата на Севера и Денерис, наследничката на трона, разменят неособено доверчиви погледи. Любимецът на повечето девойки (изключваме хал Дрого – знаем, че той е на първо място в класацията по въздишки), Джон Сноу, е по средата на тази среща. Напрежението във въздуха се реже с нож, остава само да видим коя от двете ще изиграе картите си по-добре. Но кой знае – възможно е сценаристите да ни изненадат и с неочакван съюз между кралиците.

Повечето от феновете нямат търпение да видят две неща (освен, разбира се, кой ще седне на трона) –

как ще се развият взаимоотношенията между Джон Сноу и Денерис Таргариен и каква ще е реакцията на Джон, когато разбере, че леко е оплел родословното дърво… и се е влюбил в леля си.

След като сценаристите окончателно потвърдиха, че Сноу е наполовина Старк и наполовина Таргариен, играта за него коренно се променя, тъй като той има пълното право да изяви претенции за трона. Дали това ще разклати лодката във взаимоотношенията между него и леля му (ако е възможно да бъдат разклатени повече), очакваме да видим с нетърпение. Още повече – какво ще се случи, ако от тази необичайна (но само за нас, простосмъртните, за „Игра на тронове“ е нещо нормално) любов се роди и нещо повече от съюз. Нямаме търпение да видим как ще се развие тази драма ала „Дързост и красота“.

Всичко свързано с последния сезон на този епос се пази под ключ, но Мейзи Уилямс, актрисата, която играе Аря, сподели нещо интересно.

Според нея никой няма да остане доволен от финала на „Игра на тронове“.

Сезонът ще се състои от 6 епизода, като последните ще са по два часа. Някои от актьорите определиха сериите като „6 филма, събрани в едно“. Почти всички фенове очакват да се сбогуваме с Денерис, тъй като образът и е в застой от няколко сезона насам. Интересно е да видим дали е възможно Джон Сноу да бъде убит и съживен повторно и колко точно силна е любовта между Церсей и Джейми Ланистър. Една от най-коментираните теории гласи, че именно братът и любовникът на настоящата кралица ще я убие.

По всичко личи, че ни очаква един незабравим финал. Екипът на сериала напълно осъзнава каква тежест има на плещите си, особено след толкова силни седем сезона, и затова няма да ни разочарова. До 15 април ние можем само да гадаем на какво ни предстои да станем свидетели. Убедени сме, че и вие тръпнете в очакване да видите първия трейлър на сериала. След излизането на трейлъра вече нямаме търпение да видим и първия епизод. До началото на края сме решени да изгледаме всички сезони отначало, за да си припомним защо тази Игра е толкова велика. И да се надяваме, че ще бъде спечелена от най-добрия играч.

Какво ни разказва новият български анимационен филм "Жар птица", вдъхновен от славянската митология

"Денят на бащата" или какво се случва когато в семейството всеки е сам за себе си

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *