Научи баба си да фейсбучи

Роднините във Facebook понякога стряскат с действията си. Но нека им дадем още един шанс в социалните мрежи

0 коментара Сподели:

Фразата „сприятелих се с баба ми във Facebook” лесно може да отключи безкрайни майтапи към теб и да доведе до меко казано странни коментари под снимката ти от 9 декември 2011, когато не помниш да са те снимали, но за сметка на това изглеждаш изненадващо добре за полупиян с махмурлук и с дрехите от снощи, с които си спал в незнайно кое легло в хотел в Боровец за студентския празник.

Но не е толкова лошо нашите родители да използват социални мрежи. Наскоро четох едно британско проучване, според което възрастните хора получават много позитиви от присъствието си онлайн. Някои от тях са по-правилно усещане за света (а не ти говорят за билета от 6 стотинки), за новите технологии, по-обвързани са със социални контакти, по-добри когнитивни способности. Тези фактори логично водят до по-добро психично здраве.

Така баба ти ще е с всичкия си и ще продължава да прави все толкова хубаво онази баница, която и да искаш, не можеш да повториш у вас на хай-тек печката с тъчскрийн и Twitter.

Така че следващия път, когато се прибереш у дома за празниците, или им отидеш на гости, не просто сядай с тях да слушаш „какво е било едно време“. Покажи им Скайп, регистрирай ги във Facebook, обясни им как работи Google. Така ще имат целия свят за поле да ги слуша. И ще се чувстват добре.

И не подхождай толкова снизходително, когато ти поискат приятелство. В крайна сметка това са хората, които безгранично те обичат, въпреки че са видяли и изтърпяли много.

И други Панелни мечти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *