BEST SELLERS - Кулинарните шедьоври в любимите ни ресторанти

Всяко заведение си има свой шедьовър, който не крие и за който мнозина отбиват от маршрута си, за да опитат. Нещо изключително вкусно, единствено по рода си, такова, което главният готвач може да сложи на първа страница в портфолиото си и за което клиентите са склонни да се връщат отново и отново. В мартенския брой събираме точно тези бестселъри и представяме на нашите читатели най-харесваните специалитети в любимите ни ресторанти.

HASIENDA

След последния ъпдейт в менюто на Hasienda се открои явен любимец на всички почитатели на пълноценното гастрономическо задоволство. Става въпрос за пиле с пармезанова коричка и средиземноморски сос с каперси, от които се носи аромат на орехи и сушени доматки. Даваме десет от десет точки на главния готвач Анатолий Вълчев, който за пореден път е успял да сътвори очароваща очите и небцето храна.
бул. “Цар Борис III” 94
0886 276 973

PASTOCCINO

Тук непременно ще усетиш оригиналния вкус на Италия. Паста и ризото са запазена марка за Pastoccino. Не пропускайте и другите предложения в менюто. Истински шедьовър в чиния - сочните агнешки кюфтета, приготвени на място, ще заситят глада ви. Обожаваме светлината и уюта, които царят там, приятно допълнени и от лекия джазов акомпанимент.
ул. “Сан Стефано” 18
0887 181 856

RAFFY BAR AND GELATO

Сред всички Raffy вкуснотии като че ли “Пиле капрезе” води по точки в клиентските сърца. Изключително сочно и ароматно включване, независимо в кой обект от веригата си решил да го пробваш. Този път се отбиваме в чисто новия, последен и най-зелен Raffy Bar & Gelato Park, който отвори врати в истински освежаващата атмосфера на сградата на Walltopia.
бул. “Цариградско шосе” 111Б
0895 515 044

SAMURAI

„Чичо Сам“ е в града и идва в компанията на добрите стари пържени картофки и трите им вида сос: барбекю, горчица и майонеза с каперси. Най-търсеният бургер е част от менюто на Samurai BBQ, където по традиция посрещат любезно и гощават обилно. Свеж интериор и страхотна храна през палитрите от сладко до солено допълват цялостната картинка, така че, ако си в района - препоръчваме да отидеш точно там!
бул. “Витоша” 24
02 996 3660

ТАБИЕТ

„Ла форка“ е чудо на кухнята, което може да опиташ само тук. Телешкото се топи в устата, беконът придава неподправено усещане, басмати оризът е в компанията на карамелизиран лук и зеленчуци, а към всичко това пристигат и три соса за разкош. Премиум телешкото от породата Блек Ангъс буквално се доизпича пред очите ти на силно загрят шиш, докато беконът върши това, което умее най-добре -
да придава неповторим аромат.
бул. “Джеймс Баучер” 76
02 969 696

TABLA

Имаме странна слабост към това място и към точно това ястие, което е на снимката. „Пиле с круши“ е в менюто, откакто помним „Табла“, и е толкова голям хит сред нас, клиентите, че от заведението не посмяха да го махнат при нито един от ъпдейтите в менюто. И правилно, защото щяхме много да им се разсърдим, ако ни бяха лишили от този букет от вкусове, каращ ни да си облизваме неприлично пръстите всеки път.
ул. “Ангел Кънчев” 11
0888 750 020

ЩАСТЛИВЕЦА

Пролетта чака да я вкусиш! Във вълшебната медна касеролка Mauviel „щастливците“ са сгушили крехки агнешки джоланчета, гарнирани със зелена леща, хрупкави морковки и аспержи. Една палитра от пролетни вкусове и аромати с много нотки на щастие. Тук, където стандартите са пречупени през личния поглед и вдъхновението. Порциите са щедри, а ароматите са спомени.
бул. “Витоша” 27
02 441 1155