10-те най-смешни филма за последните 5 години

Комедиите след 2013, които ни карат да се хилим само при споменаване на заглавието им

0 коментара Сподели:

Добрите комедии вече са все по-рядко явление. Дали заради настроението на повсеместна политическа коректност или заради изтъркването на всички смешки, факт е, че вече доста тъпотии трябва да изгледаш, за да стигнеш до добрите неща. Спокойно. Ние сме свършили черната работа вместо вас, остава само да се забавлявате.

Deadpool (2016)

Дедпул е скандален супергерой, а Райън Рейнолдс е перфектният актьор, който да го изиграе с най-мръсния войсовър, който сме чували в кино вселената на Marvel. Филмът е сниман с толкова изпилен бюджет, че вътре има всичко на всичко два боя (като за единия „Дедпул“ си забравя оръжията, защото нямало пари за специални ефекти). Въпреки това благодарение на всички смешки никой не усеща липсата на типичната за жанра епика – неслучайно това е най-успешната R-rated комедия на всички времена с приходи от 783 милиона долара. Да, точно толкова е як… с минимално усилие.

Виж повече: Гласувай за любимите си филми и сериали и спечели нов телевизор

This Is the End (2013)

Сет Роугън и Ивън Голдбърг (Superbad) имат гениалната идея за черна комедия – какво ще стане, ако споменатият вече Роугън, Дани Макбрайд, Джей Барушел и Джона Хил се съберат на парти в къщата на Джеймс Франко, но всъщност дойде краят на света.

Всички в списъка играят изкривени версии на самите себе си,

така че на моменти диалогът между тях носи елементи на селебрити роуст, а обратите в историята са на всяка минута. Кретении, звезди и извънземни – какво повече можеш да искаш от един филм?

Baby Driver (2017)

Дългоочакваното завръщане на майстора на екшън комедията Едгар Райт (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim vs. the World) не разочарова феновете – с безумно звучащия на хартия микс между комедия-мюзикъл и трилър с много преследвания с коли,

Baby Driver е от онези филми, които стават култови от първо гледане.

Джейми Фокс прави една от най-безумните си роли и изнася най-смешните сцени във филма, а другите бандити са Кевин Спейси и Джон Хам. Ако харесвате ранните филми на Тарантино и Гай Ричи, това е тяхното логично милениъл продължение.

The Lobster (2015)

Не точно ха-ха комедия, тази сюрреална сатира на Йоргос Лантимос, осмиваща ролите в модерното дейтинг общество, със сигурност ще ви накара да избухнете в истеричен смях няколко пъти… но и доста ще ви накара да се замислите. Представете си, че търсенето на половинка не е просто опция – то е на живот и смърт: имате 45 дни и ако не успеете да започнете връзка, ви превръщат в животно по ваш собствен избор. В случая на Колин Фаръл, който изнася с каменно лице цялата нелепост на историята, това е омар. И това е само началото на историята…

Guardians of the Galaxy (2014)

Този филм прави невъзможното – не просто ни кара да гледаме шайка безумни (далеч от супер) герои, сред които миеща мечка и говорещо с една дума дърво, а и да се забавляваме до последната минута. Сюжетът на Guardians звучи като типичния героичен филм с асембъл каст, в който се спасява Вселената,

дебилните ситуации обаче и крайно нелепите разговори между крайно негероичните герои превръщат всяка сцена тук в класическа комедия.

За капак е пълно със селебрити гласчета, а пълна гавра е, че Вин Дизел озвучава Грут.

Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)

Сигурно са ви попадали клипчетата на кретенския криейтив тийм Lonely Island като Dick in a Box, Jizz in My Pants и Like a Boss. Това мокюментъри е същото, но в пълнометражен вариант, а всеки – от Джъстин Бийбър до Кание Уест, получава лека гавра вътре. Анди Самберг играе рап звездата Conner4Real, който е толкова некадърен, че последният му албум не е получил даже една звезда от списание Rolling Stone, а само емоджи с лайно. Докато камерата следва живота на Conner4Real, всички се търкаляме по пода от смях. Задължителен филм за всички с отношение към поп музиката.

The Brothers Grimsby (2016)

Хуморът на Саша Барън Коен (Ali G, Borat, Brüno) не е за всеки – по-скоро провокатор, отколкото добронамерен клоун, той успява да обиди целия свят, докато разсмива малко, но верни фенове. За последния си пълнометражен филм той пробва нова концепция, която учудващо работи – взима екшън режисьор (Луи Летерие – The Transporter, Clash of the Titans, Now You See Me) и сериозен актьор за козвезда (Марк Стронг – RocknRolla, Tinker Tailor Soldier Spy, Kingsman: The Secret Service), като резултатът учудващо работи. Няколкото особено гнусни сцени като изнасилване от слон и изсмукване на отрова от гениталии настрана, това е доста добронамерена братска комедия, с много яки пукотевици.

The LEGO Movie (2014)

Сигурно си мислите, че е станала грешка – какво прави тази детска анимация тук? Това е най-смешният филм, който почти никой не е гледал, защото… така де, кой ще тръгне да гледа нещо подобно. Използвайки свободата на формата (децата са заети да се радват на леготата, а родителите са отегчени до тях), Крис Милър и Филип Лорд (Cloudy With a Chance of Meatballs) са избухнали здраво.

Никой не е пожален в гаврите със съвремието, където едно кафе струва $38,

но всички подскачат от щастие и припяват на хита на сезона Everything Is Awesome. Под ножа минава даже Батман, който е представен като пълен селянин с тунингована кола. Уникално забавен филм, страхотен в своята тъпотия!

The Nice Guys (2016)

(на откриващата снимка)

Райън Гослинг е тъп алкохолик. Ръсел Кроу е принципен бияч. Двамата са принудени от обстоятелствата да работят заедно. Действието се развива в Ел Ей, в края на 70-те и тоалетите са безумни.

Има мацки. И яки коли. Почти всичко в диалога са лафове.

Ако това не е продало филма, какво повече да добавим? Шейн Блек се завръща като сценарист и режисьор с тематично продължение на култовия си Kiss Kiss Bang Bang, като нео ноар формулата е спазена и тук: обрати и мистерии на килограм. Споменахме ли, че Райън Гослинг е с безумен мустак?

The Grand Budapest Hotel (2014)

Всички филми на Уес Андерсън са гениални, но някои са по-гениални от останалите. И докато повечето се движат на ръба на иронията, The Grand Budapest Hotel си е пълнокръвна слап-стик комедия в традицията на Братя Маркс. Ралф Файнс играе префърцунения консиерж, който изнася на плещите си най-престижния хотел в тази вселена, а списъкът със звезди в каста е безкраен и включва обичайните Бил Мъри, Оуен Уилсън, Ейдриън Броуди и много демоничен Уилям Дефо.

Съвсем заслужено „Хотел“-ът получи 9 (девет!) номинации за „Оскар“ и спечели цели 4 от тях.

Също така много от феновете го приемат за най-добрия филм на Уес Андерсън изобщо.

Бонус: The Wolf of Wall Street (2013)

Трудно е да поставиш класиката на тандема Ди Каприо и Скорсезе в стилови рамки, но определено това е един от най-забавните филми на последните години. Специално споменаване заслужава дори само заради сцената с надрусания бой между Лео и Джона Хил, която по интензитет на комедия се нарежда сред най-епичните дебилни битки на всички времена (някъде при голата борба в Borat и Питър Грифин срещу пилето). Когато „Вълкът“ спечели „Златен глобус“ в раздел „Мюзикъл/комедия“, Леонардо ди Каприо на шега благодари на всички свои колеги комедианти, с които заедно са направили филма. Не, ние им благодарим!

Майкъл Джексън: секс хищник или жертва на златотърсачи

5 литературни герои, с които да избягаш на пролетно пътешествие

Кои са бюти тайните в града?! Виж ги в нашето видео

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *