5 нестандартни филма за любовта

За различната любов с любов

0 коментара Сподели:

Всеки може да гледа романтични филми тип „Тетрадката“, където младеж и девойка се влюбват, минават през трудности, а накрая винаги се събират.

Не ни разбирай погрешно – харесваме „Тетрадката“. Подбрахме пет филма за различната любов, онази, която не се съобразява с възраст, пол, граници или фази в живота. Любовта, без която не можем. Неочакваното влюбване, което просто ни връхлита.

Her, 2013

Все по-зависими ставаме от технологиите, общуваме основно онлайн и все по-малко на живо. Интернет запознанствата се превръщат в част от ежедневието ни, какво пречи скоро да започнем да се влюбваме в изкуствени интелекти?! Her е история за самотата и едно нестандартно влюбване в свят на напреднали технологии. Нищо чудно филмът да предрича близкото ни бъдеще.

Last love, 2013

Казват, че за любовта няма възраст. Как реагира обществото, когато види млада жена с мъж, който е по-възрастен от баща ѝ? Last love разглежда любовта през погледа на протагониста, изигран от възрастния Майкъл Кейн, и ни кара да се запитаме какво лошо има да изпитваш симпатии към млада, красива французойка?

On body and soul, 2017

Още един филм, доказващ, че няма определена възраст, нито граници за любовта. Проектът на унгарската режисьорка Илдико Енеди разглежда влюбването между мъж и жена на средна възраст, които се борят със странностите и демоните си. Една любов в зряла възраст без излишен патос, което не я прави по-малко романтична.

Blue is the warmest color, 2013

Забелязал ли си, че историите за хомосексуална любов са много силни най-малкото защото често въплъщават невъзможната любов? Зарежи предразсъдъците, ако имаш такива, и се наслади на история за първите любовни трепети. Не само не можем да избягаме от себе си, но и влюбването е по-силно от предразсъдъците и разбиранията на социума за нормалното и анормалното.

Lost in translation, 2003

Преди някой да ни е контрирал с въпрос къде е любовта в Lost in translation, бързаме да отговорим – любовта е необятна, а филмът на София Копола ни прави свидетели на платоничните отношения на фона на една непозната и различна култура. Персонажите на Скарлет Йохансон и Бил Мъри споделят съвсем кратки моменти на платонична връзка и именно това изгражда уникалността на отношенията и на самия филм.

Ако си любител на филмите по книги, виж какво да очакваш през тази година.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *