5 филма с дългите крака на Никол Кидман

Любимите ни филми с рожденничката

0 коментара Сподели:

Висока 1,80, руса, талантлива и към всичко това прибавяме, че е родена в земния рай  Хонолулу на Хавайските острови. Със сигурност зад красивата външност и успешна кариера само Никол Кидман знае колко ѝ е трудно да блести непрекъснато. Днес тя празнува своите  50 + 1 и демонстрира и физическа, и творческа брилянтна форма. Ето я нашата класация  на филмите с нейно участие, в които можеш да ѝ се насладиш.

Мулен Руж

Започваме с мощния ѝ сексапил. Един от най-награждаваните филми с участие на Кидман е „Мулен Руж“. Лентата може да се похвали с два спечелени „Оскара“, а Никол показва, че освен добра актриса е и брилянтна танцьорка. В свои интервюта Кидман разказва, че преди киното първата ѝ страст в детството е бил балетът. Героинята ѝ е звездата на  кабарето, която забавлява елита.

В тази роля актрисата е на върха на еротичния си блясък и разпалва фантазиите на всички зрители.

Ако си фен на мюзикълите, то този филм е задължителен.

С широко затворени очи

Е, лентата, която раздели Никол Кидман от дългогодишната ѝ половинка Том Круз. Или поне така писаха таблоидите. На снимачната площадка Никол и Том също са влюбена двойка. Te влизат в кожата на Уилям и Алис Харфорд, които пред обществото изглеждат като една  стандартна богата семейна двойка. Всеки от тях преуспява в своята професия: той е лекар, а тя – галерист. Но след едно официално парти 

желанието на всеки един от съпрузите да се впусне в авантюра извън брачното ложе се увеличава до точка на кипене.

Според инфо в пресата режисьорът на филма Стенли Кубрик използва ударна доза от личния живот на Никол и Том, за да подсили достоверността на историята. Това прекомерно разголване обаче се оказва фатално за отношенията им в реалния живот. Никол и Том не могат да продължават да живеят с широко затворени очи и не след дълго молбите им за развод са вече факт. Според други слухове и сектите на сциентолозите имат пръст в раздялата на една от най-обичаните двойки в Холивуд. Към днешна дата и двамата са щастливи, с нови връзки и гордо показват, че надали има по-важно от вътрешното равновесие.

Заешка дупка

Това е един от най-искрените и емоционални филми с участието на Никол Кидман. Сюжетът залага на истинската история за едно семейство, което се бори с това да преживее огромната загуба на своето дете. Филмът получава категоричния отказ за подкрепа от страна на 20thCentury Fox, но въпреки това става факт и

заема мястото си на образец за успешно независимо американско кино.

Най-интересно е, че инициативата за създаването на този филм идва от самата Никол. Когато прочита ревю на бродуейския спектакъл „Заешка дупка“ на Дейвид Линдзи-Абеър, Никол решава да се обади на режисьора Пер Саари и заедно успяват да  убедят Абеър да адаптира пиесата си във филмов сценарий. В  разказа  за трагедията на семейство, загубило детето си в автомобилна катастрофа, партньор на Кидман е Арън Екхарт. Заедно актьорите ни потапят в нестихващата човешка болка от загубата на малкия Дани и се опитват да спасят себе си, брака си и да продължат да живеят градивно.

Принцесата на Монако

През 2014 Никол изигра образа на Грейс Кели в „Кралицата на Монако“. Въпреки уникалната ѝ игра филмът не беше изцяло добре приет. Подобно на сериала, посветен на живота на Версаче, и потомците на принцесата и принца на Монако възроптаха срещу сюжета на филма.

Те твърдят, че историята е изопачена и принцеса Грейс в никакъв случай не е извършила компромис със себе си

и противно на заснетата история не е захвърлила кариерата си в името на това да се омъжи за принца на Монако Рение Трети. Скандалът около лентата се разраства до такава степен, че аристократичните потомци бойкотират премиерата на филма по време на фестивала в Кан. 

Часовете

Ако се доверяваме на наградите, лентата „Часовете“ е най-добрата продукция за Никол Кидман. Ролята на писателката Вирджиния Улф носи на Кидман „Оскар“ за главна женска роля, Златен глобус за най-добра актриса в драматичен филм и награда на БАФТА за най-добра актриса. Въпреки че филмът е от вече далечната 2002, той леко напомня на ролята ѝ в сериала „Големи малки лъжи“. „Часовете“

разказва за животите на три жени от различни поколения, а на Кидман партнират Мерил Стрийп и Джулиан Мур.

Изобщо комбинацията между Кидман и Стрийп е твърдо изпитана в Холивуд и почти винаги се радва на шеметни резултати. В ролята на Вирджиния Улф Никол Кидман е неузнаваема, с чутовно добър грим и много лесно ни пренася в света на писателката, готова на самоубийство, изтерзана, отчаяна, гневна, но и решителна. И за пореден път изиграва ролята на силна жена, каквато подозираме е и в реалния живот.

И макар Никол Кидман да твърди: „Обичам актьорската игра, но много по-забавно ми е да заведа децата си в зоологическата градина“, сигурни сме, че я очаква още много дълъг и качествен живот на и извън големия екран. Честит рожден ден!

Още изключителни актриси, ще намериш в селекцията тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *