Ела в сезона на черешите

Обещавам да си тръгнем чисти

0 коментара Сподели:
Ела в сезона на черешите

Ела в леглото ми да ядем череши. Ела да се бесим на дръжките им, да отглеждаме бебета в костилките им. Да ги изплюваме по белите чаршафи, стерилни от липса на обичане. Ела да ги събличаме. Да оставяме червени петна по възглавниците, тези невинни девственици. Колосани и изгладени.

Стерилизирани от предишни грешки.

Ела да ми изцапаш бялото легло. Да легнем в облаци, да се завием с миналите и да си говорим за сегашните. Ти за нея. За косите й като царевична слама, за ръцете белите, за вените й – недокоснатите. Аз ще ти разкажа за парфюма му. За очилата му, през които вижда в синьо света. Ще ти покажа белезите и синките, които ми е оставял. Ще те заведа на местата, в които ме е забравял. Ще усетиш очите му – цели мастилници.

Ще ме извадиш оттам – ще ме изчистиш и ще се правиш, че по вдлъбнатините ми само ти си минавал. Че друг там не се е сражавал.

Ела в леглото ми, ще ти разкажа приказка. Ще ти изпея нещо глупаво. Ще ти гледам на ръка, а после ще горим роклите й, ще пием от чашите ви и ще забравим света. Ела да рисуваме глобуси, да садим градини от грешки. Да ги поливаме и да им тичаме между вадите. Ела да ме погалиш, да ме разкрачиш, да поплача. Ела да си осиновим гълъби, улици и катедрали. Да се срещаме в 9 по работа.

Ела в сезона на черешите

Да се возим в различни трамваи, да тичаме с лудите. Ела да се събудиме. Когато те пита, кажи й че са прекрасни гърдите й, че не виждаш нищо, а само очите й.

Разходи й кучето, купи й рокля, заведи я в Бали, за да може всички да са разбрали, че ти е вечно обичането, че си сериозно момче.

Когато прекрачваме пропасти, аз внимавам да не пропаднеш, че са ти много камъните в джобовете, когато плуват лилии под мостовете. За да си залипсваме, хващаме противоположни влакове. Махаме си на Стара Загора и пием с кондукторите. Аз ходя боса по плажа и си гледам на миди. А ти – ти обичаш да ме събличаш по светло. Когато слънцето е високо, за да ни види небето. За да ми е цяло сърцето. За да е спокойна майка ти, че няма да избягаш с катуна по залез. За да си изпран и изгладен.

Ела в сезона на черешите

Ти си добро момче с лоши навици.

Аз пък съм лошо момиче с услужливи приятели, които винаги идват да ме измъкват от МВР генерали. От преяли любовници, от счупени вази, от бели прозорци. Палиш пожари, които не можеш да изгасиш. Ела в леглото ми да се наспиш. Ще сънуваш божури и тъмнозелени луни. Ще спре да те боли – обещавам. Ела в леглото ми да ме забравиш.

Аз нищо не искам от тебе, само на влизане нахрани котката и затвори вратата на излизане.

По ескалаторите е по-добре да го играеш със слизане. Ние с тебе нищо не изкачваме. Ние обичаме да се закачаме. Под масата, когато никой не гледа. В Нощта на музеите и театрите, до фонтаните и под незабравките. На някой ъгъл с проститутки и вестници. Играем го грешници. Аз повече, ти средно и всеки път си обещаваме, че ще е за последно.

Вчера си забрави дъвката до масата с балоните, ако няма кой, аз бих ти свалила панталоните.

За последно и никога повече, до сряда и идната неделя.

Дотогава докогато душата ти още иска да ми споделя. Ако съм ти магьосница, трябват ти повече вещици. Да ти разглеждат телефона, да ти спят в колата, да ти размътват главата. Трябват ти леки момичета, като есени. Трябват ти малко дъжд и повече безкрайни крака, по които да гледаш. Трябва да се разгледаш. Да си закопчаваш копчетата на ризите, да се научиш на хубава музика и лоша бира, да караш сърцето си поне по два-три пъти на ден да спира.

Здравословно е – тренираш чувства и така все някоя ще започне при теб да се завръща.

Ела в леглото ми и си вземи обувките. На тръгване не се обръщай, при всяко „обичам те“ започвам да повръщам. Ела в леглото ми в сезона на черешите, да ги ядем кисели, да си говорим гладко. На огъня зад блока, ела да си направим сладко. Малките тайни са за големите момчета. Той се прибира през ноември и започва да ме мисли. Отърви се от всички пияни вишни. Ела да се изцапаме. Ела в сезона на черешите в леглото ми. Обещавам да си тръгнем чисти.

ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ РОМАНТИЧЕН ЦИНИК

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *