ВНОС ОТ БЕРЛИН: MODESELEKTOR

Чакаме Gernot Bronsert на 24 януари в студио Орфей

0 коментара Сподели:

Gernot Bronsert and Sebastian Szary са хората зад едно извънредно добро електронно дуо. Момчетата от Берлин смесват стилове без да се ограничават от каквито и да било музикални догми, което прави звученето им особено ексцентрично. Малко преди Gernot Bronsert да представи бандата в България със специален диджей сет, си поговорихме с него за това колко определящ е градът, в който се намираш, има ли музикални граници и какво ще ни каже на български, когато ни дойде на крака.

Секси ли е да си част от музикалната индустрия?
Нищо, което е вид индустрия, не би могло да е секси. Въпреки това ние се опитваме да променим това. За нас е огромно удоволствие да правим музика, но обикновено това е свързано с много проблеми, което прави процеса всичко друго, но не и секси.

До каква степен Берлин е фактор, влияещ на музиката ви? Мислите ли, че ако бяхте примерно в Москва, звученето ви би било различно?
Берлин е родният ни град. Там е нашето място и силно се съмняваме, че бихме попаднали в музикалната сфера, ако не бяхме живели там. Берлин може да бъде много вдъхновяващо място, но само ако се вгледаш внимателно.

Тайната е да видиш истинския Берлин, а не туристическите му атракции.

Музиката ви има ли граници? Кои са те?
Най-общо казано, в музиката не би трябвало да има граници.

Споделете ни някоя книга или някой филм, които са ви вдъхновили най-много през живота ви. Бихте ли могли да свържете нещо подобно с музиката си?
За съжаление не бих могъл да дам конкретен пример, защото мен ме вдъхновяват хиляди неща, а не само едно. Може дори да е само фрагмент от някоя сцена или дума в изречение, никога не знам какво ще запали творческия ми дух.

Ако се налагаше да изкрещиш някоя дума на българските фенове, коя би била тя?
Българската дума за техно! Чакай, май техно си е техно на всички езици…тогава ще бъда спонтанен на място!

Виж Gernot Bronsert на 24 януари на живо в студио Орфей.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *