Шампионът на следващото поколение Циципас ще играе на Sofia Open

Най-голямото спортно събитие за годината е тук

0 коментара Сподели:

От началото на януари сме започнали да планираме годишния си календар със събития и с радост установяваме, че този февруари имаме още една добра причина да напуснем топлите си домове и да се насладим на силна спортна емоция.

Любителите на тениса у нас отдавна са си запазили датите между 3 и 10 февруари за може би най-важното спортно събитие за годината.

В рамките на тези няколко дни „Арена Армеец“ ще се превърне в най-горещата спортна точка в страната, а почитатели от цяла България и чужбина ще се стичат в София изпълнени с радост, че ще наблюдават любимите си тенис звезди на живо – нещо, което не се случва всеки ден. Всички помним миналогодишното издание на Sofia Open, когато организацията беше на високо ниво, а спортът – от най-висша класа. Е, и тази година няма да е по-различно.

Списъкът с имената на тенис звездите, които пристигат в София този февруари, направо разтупква сърцата на най-големите почитатели на спорта. Започваме с младата надежда Стефанос Циципас, който още с първите си победи на корта вдъхновява публиката с атрактивната си игра. Тенисистът бързо си спечелва прозвището „шампион на следващото поколение“, след като успява да отстрани Роджър Федерер на Australian Open, а след това влиза в топ 4 на първия турнир от „Големия шлем“ за сезона срещу Рафаел Надал.

20-годишният спортист споделя, че е развълнуван, че ще играе пред българска публика, а ние просто нямаме търпение да го видим на живо.

Друго име, което кара пленените ни от тениса сърца да туптят, е Баутиста Агут, който вече има опит на Sofia Оpen и с удоволствие се завръща и тази година.

Завръщане в „Арена Армеец“ прави и Николоз Басилашвили, първият грузинец с титла от АТР. Той пази топли спомени от Sofia Open, след като миналата година тук извоюва втората си победа над играч от топ 10, като ни предостави невероятно шоу.

Карен Хачанов и Данийл Медведев носят със себе си не само нестихващия си талант, но и големи очаквания за представянето си. Първият може да се похвали с победа над Новак Джокович през изминалия сезон, като се изкачва до престижното 11-о място в световната ранглиста.

Предстои да говорим много за тези играчи и да следим кариерите им отблизо, за да не изпуснем нищо. Щастливи сме, че тази година в родната зала ще можем да се докоснем и до вече утвърдени имена в тениса.

Сред тях е Стан Вавринка. Оказва се, че след краткия си престой в София през миналата година направо се е влюбил в столицата ни, а ние се влюбихме в милото му обръщение на български език. Той пристига с добрия си приятел Гаел Монфис – един от най-атрактивните състезатели в тениса.

От Испания ще посрещнем една от емблемите на световния тенис, носителят на 15 титли от АТР тура – Фернандо Вердаско. Звездата отпразнува победа номер 500 през 2018 г.

Това са само някои от имената на звездите, които ще може да видите на Sofia Open. Надяваме се, че вече сме ви убедили, че на 3 февруари просто трябва да сте в „Арена Армеец“, защото ви очакват още много емоции, които дълго ще помните. 

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Грижата за кожата никога не е била толкова важна, както през студените месеци

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *