СПЕЧЕЛИ ПОКАНА ЗА ПАРТИ ЗОНАТА НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Даваме ти пропуск за двама за едно музикално пътуване, което не е за изпускане

0 коментара Сподели:

И тази година гостите на София Филм Фест ще имат възможността освен на качествено кино да се насладят и на интересни музикални преживявания. Сред любимите ни тази година е това на французина ЗИГФРИД, в компанията на култовия Ерик Трюфаз.

Зигфрид е един от символите на София Филм Фест. Фестивалът е показвал всичките му филми. Зиг е правил в София концерти, изложба, беше член на международното жури, дори снима част от филма си „Киногама” в околностите на града.

Той е роден във Франция през 1973 г. Автор е на оригиналната музика за няколко европейски и руски продукции. Неговият дебютен късометражен филм „La Faim” (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм „Луиз (Втори дубъл)” (1998) беше включен в официалната програма на София Филм Фест.

През 2003 година той заснема втория си игрален филм „Санса” (2003), удостоен с Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал, а филмите му „Киногама” и „Детски истории” също са показани с успех на родния кино фест.

През свободното си време Зигфрид и групата му от независими музиканти обикалят света – за тяхната артистична свобода сцена могат да бъдат както концертните зали, така и уличките. Паралелно с тези изяви, Зиг снима със своята камера образите на хора от малки, неизвестни селища, чиито образи използва в работата си на оператор, фотограф, монтажист, писател и композитор.

EРИК ТРЮФАЗ, който също ще се качи на сцената на Sofia Live Club, е определян от музикалната критика като „новия Майлс Дейвис”. Той се опитва да разшири границите на съвременния джаз, обогатявайки го с мелодии от дръм-енд-бейс и хип-хоп музиката. През 1990 създава групата си „Erik Truffaz Quartet”, с която печелят награди, обикалят фестивали и се вливат в хип-хоп културата.

Защото са добри и заслужават, ще им посветим цялото си внимание на 13 март от 20 часа в Sofia Live Club.

И тъй като това е едно от онези събития (виж повече за него тук), за които особено се вълнуваме, искаме да зарадваме един от вас с една двойна покана за концерта. Единственото, което се иска, е да споделиш в коментарите към тази статия кой от филмите на ЗИГФРИД ти е любим. На 9 март (сряда), точно в 17:00 часа ще изтеглим на случаен принцип късметлията.

Успех!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *