3 нови места в София (+1 в Пловдив)

Знаеш, че обичаме да те държим в течение на новостите в града и този месец сме ти приготвили разноцветна палитра от кулинарни развлечения. Ще разбереш къде да си хапнеш сладко, сладко и кое е новото място за Крафт бира в града под тепетата. Просто продължавай да четеш.

BAKLAVA FACTORY

Сладък живот

Baklava factory, или сладкият ъгъл между две улици, вдига градуса на изкушението с турски локум, турска баклава, султан реване, шекерпаре, кадаиф, ашуре... Тук сладкарството е калиграфия върху чинии, а ние – посланици на сладкия живот. Освен да опитаме на място, преглъщайки насладата с автентичен турски чай, можем да вземем и за вкъщи. Полъхът на Истанбул никога не е бил по-вкусен, а гладът ни – по-радикален...

ул. „Петър Парчевич“ 38
0899 000 011  

WUNDERBAER

Крафт бира на тепетата

Няма да е пресилено, ако сравним магазина за кехлибарено злато от създателите на Hills Beer с бижутерия. Екипът ни дава неоспорима причина да запалим към Пловдив и уютния дом на българската крафт бира. Тук можем да дегустираме и да се насладим на 5 вида наливна бира с марката Hills, както и на безупречна селекция от бутилирана. Всеки ден Wunderbaer имат и Hoppy Hour. Между 17:30 и 18:30 поръчваш 3 наливни бири на цената на 2.

Пловдив, ул. „Бетовен“ 2
0885 084 748 

IN FOCUS

Бленда на удоволствието

Фокусирахме вниманието си върху него веднага щом разбрахме, че това не е просто изключителен ресторант, но и място с добре изградена философия. Освен за вкусна храна той е и трибуна на доброто настроение. Истински оазис в града, който ни напомня да забавим времето и да поставим „на фокус“ вкуса към храната и към живота. Тук кухнята е европейска, артистична и с френски привкус, а разнообразието – ежедневие.

ул. „Оборище“ 23
0879 522 272

KARMARE

Бъдещето в ресторант

Това се казва умен ресто­рант за прогресивна българ­ска кухня! Място, на което шеф Георги Бойковски при­лага опита си от „Багри“ и тайните на ферментация­та. Всичко тук е изпипано до съвършенство – от ръч­но избродираните салфет­ки, през фолклорната музика с пънк-трап елементи до zero waste философията. В ресторанта няма индус­триални напитки, нито минерална вода в пласт­маса, а водата се газира на място по три различни начина по избор. Соковете са лично ферментирани от миксолозите и дори оста­тъкът се изсушава и ползва за отварите. Менюто е концептуално, приготве­но от 10 готвачи, събрали опит от различни краища на света, а Wine Pairing-ът с български вина е безупречен. Споменахме ли, че ще има и speakeasy салон?

ул. „Княз Борис I“ 105
0899 000 681 

Виж кои са най-добрите магазини за вино в града.

Гласувай за любимото си място в града.

Последвай ни в инстаграм.