В страната на водата: Aquabankya

На една ръка разстояние, съвсем до центъра на Банкя, ще намериш Aquabankya. Разположен е на мястото на стария градски плаж, перфектното място да избягаш от хаоса и да се насладиш на почивката си в тишина. Познава се отдалеч по онзи характерен стил, събиращ в себе си достатъчно уют и зеленина, че да искаш да си там цял ден. И после да се върнеш пак, и пак. Заобиколен е с красива природа, която успокоява очите. А лечебният въздух се усеща ясно и наистина дишаш по-леко.

Басейнът с олимпийски размери и минерална вода е най-голямата му сила. Той дава възможност за качествена почивка, впрягайки лечебните си сили в грижа за здравето ти. Минералните извори са едно от най-големите богатства на Банкя.

Водата извира с температура около 36 градуса и заради уникалния си състав има лечебен ефект.

В състава ѝ има важни микроелементи, като желязо, мед и сребро, подпомагащи човешкия организъм. Това е и причината, поради която минералната вода в Банкя е известна със своите „метални витамини“. Влияе благотворно на заболявания, свързани със сърдечносъдовата система, нервната система, стреса и умората. Спомага за забавянето на стареенето и ускорява възстановителните процеси в организма след тежки травми. За малките фенове на водните активности има детски басейн, пак пълен с чудотворната минерална вода.

Ако ти се иска нещо по-различно, пробвай просторното външно джакузи, което успешно изненадва с приятни усещания. Топлата минерална вода, отпускащите въздушни и водни струи го правят прекрасен избор, в който да се потопиш и да останеш в това усещане за малко по-дълго. Опитай го в комбинация с някой от коктейлите от бара. А когато ти омръзне, винаги можеш да се ориентираш към сянката на чадърите и шатрите за продължителен престой или следобедна дрямка.

За тонуса на тялото ти можеш да се погрижиш с отпускащ масаж и фитнес гладиатора „Maximus” by Legion Run.

Изобилието от удобства е налице и перфектният му завършек е ресторантът с разнообразна кухня, превръщаща храната в нещо, за което да си мислиш усилено, но без усилие. Събира най-доброто от средиземноморската и българската национална кухня и успява да задоволи всяко по-претенциозно небце.

Приятната атмосфера в съчетание с благотворните действия на минералната вода, чистия въздух и красивата природа, ще ти помогнат да отпуснеш глава назад, да поемеш дълбоко въздух и да се усмихнеш, спомняйки си, че лятото е тук.

За да си винаги в крак със случките около басейна, следи ги тук

Виж с какво можеш да се поразтъпчеш до басейна тук.