Руското муле из софийските барове

Тръгваме на пътешествие по следите на Руското муле из града.

Обичаме го в класическия му вариант с Русский Стандарт Платинум, джинджифилова бира и лайм.

Попаднал в ръцете на любимите бармани, тук и там се превръща в очарователна изненада, която искаме да опитаме навсякъде.  Всеки коктейл майстор добавя авторска нотка или специален детайл, който да погъделичка вкуса ти. Тръгваме на обиколка, за да открием най-интересните вариации на руската класика в софийските барове. Представяме ти първите три места от серията с неповторими интерпретации - наши фаворити.

Виж още тук.  

Asian Mule от Фотис

Beach Bar
ул. „Г. С. Раковски” 106

Минавайки по ул. „Раковски“, няма как да не отбележим култовата коктейлна локация Beach Bar. Тук Фотис забърква специалния туист на Руско муле, като заменя стандартната джинджифилова бира с ейл и добавя свеж лайм и Rhubarb сироп, на който се дължи и специфичният летен вкус. Характерната свежест ни пренася една идея по-близо до желаните морски ширини, точно такава е и идеята на Фотис.

Pear Mule от Денис

Memento Vitosha
бул. „Витоша” 32

Обичаме пешеходната „Витошка“, а настанат ли топлите месеци, слънчевите маси на Memento са ни любими и за кафе, и за коктейли. Денис забърква Руското муле с плодов привкус, като добавя истинско пюре от круша в класическата рецепта.

Истинско плодово изкушение в центъра на града.

Свежият вкус примамва най-нетърпеливите от нас още от следобед.

Russian Mule: Into the woods от Кристиян

One more Bar
ул. „Цар Ив. Шишман” 12

В уютната къща на One more bar не са ни оставяли разочаровани и като в Страната на чудесата ни поднасят техния приказен прочит на любимото Руско муле. Нетърпеливи сме да опитаме интерпретацията на Крис, който, както знаем, борави добре с различните вкусове. Към класиката комбинира сушени боровинки, лайм и кафява захар, а за финал и малко мента. Ободряващо и разхлаждащо, точно в стила на бара.

Ако вече запалихме любопитството и желанието за коктейлни експерименти, следи за следващата тройка барове - съвсем скоро.