BBQ И ГРИЛ МЕСТАТА В СОФИЯ

Сега е сезонът на овъгленото месо, свежите салати и добрите питиета, затова в този месец поставяме на дневен ред софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта. Правим изчерпателна селекция на всички места, на които почваш да си облизваш пръстите само при вида на специалитетите, снимаме най-интересните предложения под красив ъгъл и ги споделяме на следващите страници.

CRYSTAL STEAK HOUSE (на снимката горе)

Ако трябва да кажем къде бихме хапвали сочно барбекю ежедневно, то това определено ще е Crystal Steak House. Градината им наистина заслужава внимание, защото е идеална за летните горещини, а относно менюто - не пропускай специалните им ребра, мариновани с барбекю сос и картофен чипс, плюс австралийския рибай стек (томахоук) с кост. За перфектния завършек добави и новата им селекция вина.
Работно време: 11:00 - 23:00
ул. “Аксаков” 14
0885 111 180

JÁSMINE

Jasmine Gastro Bar е с концепция, която обожаваме - той съчетава кафене, бар и ресторант с нощен гастро-бар, в който, ако желаеш, можеш да придружиш питието си с вкусна авторска храна. Когато говорим за барбекю, пък тук ще те зарадват със супер вкусове, като прекрасния им октопод с масло от цитруси и карамелизиран пресен лук, плюс contra beef с печени бейби картофки, йогурт и билков сос.
Работно време: 08:00 - 14:00
ул. “Г. С. Раковски” 114
0878 633 505

RANCHERO

В Ranchero идваме заради висококачествената им селекция от меса на шиш с тайни подправки и маринати, които могат да се опитат само тук, при това на корем. Обожаваме сочното им телешко, свинско, ребърца, пилешко, пуешко и перфектното чорисо, а за ценители препоръчваме чудния им кралски рибай стек от американско говеждо Black Angus с чери домати, розмарин и сол Малдон.
Работно време: 09:00 - 23:30
бул. “Никола Вапцаров” 6
0700 10 127

RIBS BROTHERS

Нашите приятели Ribs Brothers експериментират умело с всякакви видове месо за истинска наслада на небцето. Ребрата им са директна доставка от Дания, а говеждото е първокачествено Black Angus. Фенове сме още на авторските майонези и сосове и на новите ежемесечни предложения. За истински ценители смело препоръчваме ребрата им The Brotherhood и феноменалното дърпано свинско Pulled pork Board.
Работно време: 12:00 - 23:00
ул. “Узунджовска” 13
089 912 5975

TRAPEZI

Гръцкият „Трапези“ си е извоювал първо място в списъка ни на места за вкусно похапване, но когато говорим за грил, тук определено има какво да ти предложат. Ароматното им барбекю на дървени въглища превръща всичко, което се приготви на него, в истинска фантазия, а ние препоръчваме с две ръце неустоимия им лаврак със зеленчуци и прословутото гръцко сувлаки с тарама, мелиджано и тирокафтери.
Работно време: 11:00 - 23:00
ул. “Проф. Георги Павлов” 37
0882 443 000

V.BAR

Обожаваме зелената стена на V.Bar и всичко, което ни приготвят - от основното, през морските изкушения и месото, до десерта. Когато говорим за презентация на ястията, тук нямат равни, а барбекю предложенията им ни печелят с качествени и пресни съставки от подбрани породи. За истинско удоволствие препоръчваме сочния им австралийски рибай стек в комбинация с нещо от разнообразната им бар селекция.
Рабоотно време: 09:00 - 23:30
ул. “Генерал Паренсов” 13
089 70 70 800

А тук са местата, в които можеш да серащнеш с любов в бутилка.