Hamburguesa Nostra - за вкусен и протяжен уикенд

  • ул. „Г. С. Раковски“ 113
  • 087 955 5559

Hamburguesa Nostra е плод на любовта между бързото хранене и бавното живеене. Това е място, на което можеш да пробваш над 20 вида бургери и да се чувстваш като в ресторант от висок клас заради персоналното отношение и неповторимата артистична атмосфера на Операта.

Изборите, които трябва да направиш, когато дойдеш тук, започват от месото, минават през хлебчето (доматено, бирено, безглутеново, със сусам ) и стигат до добавките (бекон, кисели краставички, сирене, сушени домати и карамелизиран лук), като на първо четене ние се доверихме на сглобения от тях Wagyu с японско говеждо месо (от област Кобе), който не сме срещали на друго място досега.

Тук е моментът да споменем, че много приятно изненадани останахме и от това, че картофките и 6-те специално създадени соса влизат към общата цена, както и от възможността да пробваме няколко вида бургери наведнъж, като поръчаме дегустационно меню с пет мини версии на оригиналите.

Стискаме палци този уикенд да не вали или поне да подмине обедно-следобедните ни желания за хапване в градината на Hamburguesa Nostra. Тъй като при първата си визита не успяхме да пробваме всичко, сме решили да се завърнем триумфално в уютното местенце заедно с по-добрата си половинка, за да пробваме още някои от предложенията им.

Като например "Специалното издание" за мъже, което представлява двоен бургер с телешко месо от местни испански породи, автентично английско сирене чедар, овче сирене Aromas de Canarejal, натурално гуакамоле, хрупкав бекон от иберийско прасе, пържено яйце, свежи листа от маруля, сезонни домати, пресен лук, сладко-кисели корнишони, сервирано с мек бял хляб тип "мойете" и домашно пържени картофки (на вкусната снимка най-горе - бел. ред.).

Ние като дами пък ще се насочим към шедьовъра "Тоскана" с хляб пиадина от региона Емилия Романя в компанията на телешко месо от испанска порода, сервирано в чиния, покрито с моцарела, домашен доматен сос, сух сицилиански домат, зелен лук, рукола, пресен босилек, сирене Parmigiano Reggiana на люспи.

Несъзнателно започна да преглъщаш, нали? Защото и ние. Очертава ни се един много дълъг и протяжен уикенд. Ще се видим направо там!

ул. „Г. С. Раковски“ 113
087 955 5559
www.hamburguesanostra.bg

Виж местата с най-вкусните брънчове в града!