Greenville: Тайната градина в Park Inn by Radisson

Добре дошли в Greenville!

Не, не те посрещаме в някакво идилично градче от филм на Уди Алън, а в ресторанта на хотел Park Inn by Radisson в София. Всъщност от първата асоциация с името определено трябва да оставим „идилично“, защото мястото има всички характеристики на ресторант от някой романтичен филм.

Отвореният дизайн позволява пространството да е окъпано в естествена светлина и бели, зелени или златисти отблясъци според сезона. Благодарение на стъкления таван и снежния пейзаж отвън лесно се пренасяш в някоя зимна градина, където да избягаш от студа и напрегнатия град. През пролетта и лятото Greenville се превръща в същински оазис, а външната част с китната градина и фонтан ще стане любимото ти място за топлите вечери.

Цялата приказна обстановка и романтичната атмосфера те карат леко да се замечтаеш за истински щастливите моменти, които можеш да изживееш тук. Със своите 120 места ресторантът в Park Inn by Radisson всъщност е перфектното място, където да отпразнуваш рожден ден, сватба, бал или какъвто празник ти предстои.

Ако пък просто се чудиш къде да вечеряш утре и главно те вълнува кухнята, то бързаме да стигнем и дотам, защото имаме какво да ти разкажем. Чисто новото меню ще зарадва онези, които държат на здравословното хранене, качествените продукти, но не искат това да е за сметка на удоволствието от поднесените ястия. Съчетанието от различни кухни – средиземноморска, европейска, американска и от Близкия изток – е гаранция за разнообразие, а разнообразието е още една прекрасна причина да се връщаш отново.

Опитахме няколко неща и още ни текат лигите, като си помислим. Започнахме с микс от зелени салати и рукола с козе сирене. За основното си избрахме печени агнешки котлети, гарнирани с гъби и аспержи, и беше просто феноменално. За десерт заложихме на нещо класическо, понеже чийзкейк сме яли къде ли не и, смеем да твърдим, че разбираме. Е, дори и специалистите по всичко сладко си облизаха пръстите!

Истински ни впечатли обаче специалитетът на главния готвач Николай Гарчев – New York Strip Steak. Поднасят го с картофки, пържени в бяло трюфелово олио и естрагонов сос.

Ах...