Вино магазините в София

Тези дни посвещаваме на хубавото италианско вино и приказките до късно с приятели. Дегустираме на място най-доброто от Фриули – Венеция Джулия, а после взимаме няколко бутилки за вкъщи от характерните за същия регион сортове – Фриу­лано, Рибола Джала, Малвазия Истриана и Рефоско. Привлечени сме и от интересната селекция пенливи вина от типа Spumanti, а достъпността им просто превърта стрелките напред, за да стане по-скоро време за вино!

CHEESE MARKET
Следващата ни цел е на „Черни връх“ 32. Имайки предвид вината и перфектната селекция от сирена, почти отвесния наклон на булеварда го минаваме тичеш­ком. Кокeтният магазин с показателното име Cheеse Market предлага деликатеси, директен внос от над 8 европейски страни. Продукти с гарантиран вкус, които може да намериш само тук. Най-хубавото е, че можеш да тестваш всяко сирене, за да си убеден, че това е точно твоето, а ако си много гладен, могат да ти направят и авторски сандвич в багета.

ДЕЛИКАТЕСЕН
Нямаме нужда от специален повод, за да посетим това артистично и много вкусно пространство. Но сякаш през февруари сме особено привлечени от всичко, надничащо от витрините на „Деликатесен“. Топузки, бабеци, неврокопски суджуци и разни други специфични за региона сурово сушени продукти, направени само от подправки и качествено българско свежо месо, са все подходящи другарчета на виното. Тук то е поверено на различни малки бутикови български изби. Сиренето, кашкавалът и маслото пък са от подбрани мандри, разположени в чисти планински региони. Хлябът е с квас. Зехтинът и маслините са гръцки, кипърски и италиански, медът е от най-слънчевите райони, сокът – само от плод, шоколадът – ръчно направен, а емоциите от вкуса на всичко това – неподправени и съвсем истински!

ВРЕМЕ И ВИНО
Тези дни посвещаваме на хубавото италианско вино и приказките до късно с приятели. Дегустираме на място най-доброто от Фриули – Венеция Джулия, а после взимаме няколко бутилки за вкъщи от характерните за същия регион сортове – Фриулано, Рибола Джала, Малвазия Истриана и Рефоско. Привлечени сме и от интересната селекция пенливи вина от типа Spumanti, а достъпността им просто превърта стрелките напред, за да стане по-скоро време за вино!

GRAND FOODS
Всеки път когато застанем пред витрината на Grand Foods, се пренасяме някъде из малките улички на Италия. В любимия ни гурме магазин може да откриеш изобилие от отлежали сирена, като например 36-месечно пармиджано, трентинграна или фонтина. При саламите изборът е още по-богат. Прошуто кото, крудо или Сан Даниеле може да откриеш в няколко разновидности. Всичко с гарантиран произход от Италия и качество, което има своята цена. Влюбени сме в това място.

ДАР ОТ БОГОВЕТЕ
„Дар от боговете“ е всичко, което можем да намерим тук. Споделяме с теб за стотиците въздишки, предизвикани у нас от подбраните с любов регионални, ароматни и цветни сирена, които дегустирахме с провансалско сладко, грозде и чаша италианско Prosecco за разкош. Същите често разнообразяваме, обогатявайки палитрата им с гъши дроб, френски терин, испански хамон иберико и италианска брезаола Блек Ангъс, а понякога дори и с швейцарското сирене Тет де Муан, което в буквален превод означава главата на монаха, а метафорично – наистина маха глави с вкуса си. През февруари платата са за двама, а елементите на сърчица по тях напълно ги вписват в любовния филм. Специалната селекция био италиански вина, шампанско, десертни вина и коняк действа екстра опияняващо, а всички те са чудесен подарък за абсолютно всеки ден!

АВТЕНТИЧНО
Едно от най-новите вино места в София се намира на „Кравай“, само на 5 минути от офиса ни. Освен пешеходното разстояние, това, което ни харесва там, е изобилието от автентични продукти – сирена, салами от малки и големи родни ферми. От подобни места идват и екзотични мармалади от вино, от лук, от чушки, от домати, вино от малини и ракия от череши. Продуктите са или българско производство, или внос – предимно от Испания. Още на входа ни посреща стелаж с разнообразни видове вино, последван от голяма витрина сирена и деликатеси. Ако искаш да си вземеш наистина прясно месо за вкъщи, тук то те очаква в натурален вид или мариновано. На „Патриарх Евтимий“ 44 може да си напазаруваш, да похапнеш или да пийнеш в приятна компания. Тук вярват в това, че у нас могат да се произвеждат качествени продукти от фермери и в плодородни земи. Тяхната мисия е да създадат трайна връзка между производители и потребители.
Препоръчваме!

CASAVINO
Независимо дали са български, или идват от широкия свят, вината се чувстват най-добре в CASAVINO. Това е първата верига квартални складове – магазини за вино в страната, с огромен асортимент, професионално отношение и цени на едро за миксирани кашони от 6 бутилки. Какво може да ви се случи в CASAVINO: да се включите в ежеседмични дегустации, да си изберете от седмичните промоции, да изкарате винен курс, да си изберете вино за парти и да върнете всичко, което не сте изпили, да наемете винени чаши, да поговорите с хора, чийто живот е посветен да избират за вас най-интересни вина.