"НА РЪБА НА УТРЕШНИЯ ДЕН" И "КОЙТО ОЦЕЛЕЕ, ЩЕ РАЗКАЗВА" ПО КИНАТА

Том Круз със сай-фай проект и една уестърн пародия тази седмица

  • 06.06.2014
  • от Стефан Димов

"Господарката на злото" показа сила и убедително зае челното място в бокс офиса ни с 470 000 лв. приходи за миналия уикенд, а "Заедно по принуда" със Сандлър и Баримор едва заеха петото място с 40 000 лв. Тази седмица Джоли ще има огромна конкуренция в лицето на Том Круз и новия му сай-фай проект "На ръба на утрешния ден". Освен това през първата юнска седмица ще можем да видим уестърн пародията от създателя на "Family Guy" и "Приятелю, Тед" - "Който оцелее, ще разказва".

НА РЪБА НА УТРЕШНИЯ ДЕН

Режисьор: Дъг Лаймън
Сценарист: Кристофър Маккуори, Джон Хенри Бътъруърт, Джес Бътъруърт (по романа на Хироши Сакаразака – "Всичко, от което се нуждаеш, е да убиваш"
В ролите: Том Круз, Емили Блънт, Брендън Глийсън, Бил Пакстън и др.
Очаквания – 8/10
Оценка в imdb: 8.1 (от 12390 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 90% одобрение
Рейтинг в metacritics - 68/100

След миналогодишния "Забвение", който причисляваме към най-добрите научнофантастични филми на последните години, Том Круз се връща в жанра с филм, силно напомнящ за скорошния "Първичен код" с Джейк Гиленхал и класиката "Омагьосан ден" с Бил Мъри. Феновете на Круз тръпнат в очакване на епичната 180-милионна лента, базирана по японския младежки военен роман от 2004 "Всичко, от което се нуждаеш, е да убиваш". Режисьорът на "Самоличността на Борн" и "Мистър и мисис Смит" ще ни разкаже историята на Кейдж (Том Круз), офицер, който е хванат във времева примка (цикъл) по време на война с извънземна раса. Той преживява битката до момента, в който бъде убит, след което всичко се повтаря. С повторенията и подготовката от специалния войник Рита (Емили Блънт), уменията на Кейдж нарастват и той стига все по-близо до унищожението на врага.

Отзивите до момента са силни.
"Увлекателен, добре изигран, забавен и умен, "На ръба на утрешния ден" предлага доказателство, че Том Круз все още е повече от способен да носи на плещите си тежестта на добрия блокбъстър-екшън-трилър.КОЙТО ОЦЕЛЕЕ, ЩЕ РАЗКАЗВА

Режисьор: Сет Макфарлън
Сценарист: Сет Макфарлън, Алек Сълкин, Уесли Уайлд
В ролите: Сет Макфарлън, Шарлийз Терон, Аманда Зейфрид, Лиъм Нийсън, Джовани Рибизи, Нийл Патрик Харис, Сара Силвърман, Уес Стъди и др.
Очаквания - 6/10
Оценка в imdb: 6.4 (от 8371 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 33% одобрение
Рейтинг в metacritics: 44/100

След успешния "Приятелю, Тед" и воденето на миналогодишните "Оскари", Сет Макфарлън явно доста си е повярвал и бързо се зае със следващия проект - уестърн пародия със себе си в главната роля, зад сценария и зад камерата. За жалост, ако съдим по трейлъра, изпълнението му е достойно за "Златна малинка". Българският превод, разбира се, е очарователен, а "A Million Ways to Die in the West" разказва за страхливия фермер Албърт (Макфарлън), който се влюбва в новопристигналата мистериозна Ана (Терон). Навсякъде около тях хората умират по всевъзможни начини, а Албърт трябва да събере кураж и да се изправи срещу славния стрелец Клинч (Нийсън), който също така е и съпруг на Ана. Критиката се изказва окончателно:
Въпреки че предлага смях и талантлив състав, филмът на Сет Макфарлън е прекалено дълъг, безцелен и разочароващ.За "Господарката на злото" говорихме миналата седмица.