NEED FOR SPEED И БЕЗУМНА ЛЮБОВ ПО КИНАТА

  • 14.03.2014
  • от Стефан Димов

Силен бокс офис уикенд, след като новият „300” бързо направи своя възход до върха на бокс офиса ни и триумфира с 276 000 лв. приходи през уикенда, последван от „Мистър Пибоди и Шърман” със 150 000 лв. „Живи легенди” продължава доброто си представяне, като отново направи над 50 000 лв., а вече е на екран цял месец. През тази седмица ще се радваме на две премиери – екшъна с Арън Пол – „Need for Speed” и романтичната драма – „Безумна любов”.

NEED FOR SPEED

Режисьор: Скот Уоу
Сценарист: Джон Гейтнис, Джордж Гейтнис
В ролите: Арън Пол, Доминик Купър, Имоген Пуутс, Скот Мескуди, Майкъл Кийтън и др.
Очаквания - 7/10
Оценка в imdb: 7,6 (от 1741 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 25% одобрение
Рейтинг в metascore: 36/100

Филм, базиран по най-успешната поредица състезателни видеоигри и една от най-успешните игри изобщо, с 20 части за период от 20 години и главозамайващ брой продажби. А адаптацията разказва за Тоби Маршал (Арън Пол), механик и автомобилен състезател, който е натопен и вкаран в затвора. След като излиза, Тоби тръгва да намери виновниците, да отмъсти за смъртта на своя приятел и да се впусне в състезание по цялата страна. Радваме се да видим звездата от „Breaking Bad” с главна роля недълго след финала на сериала и искрено се надяваме за един класически автомобилен екшън с колкото може по-малко допирни точки с поредицата „Бързи и яростни”.
Критиката отсъжда:
„С шаблонни герои и нелеп сюжет, тази шумна и занимателна адаптация по видеоигра задоволява нуждата от скорост и малко отгоре.”БЕЗУМНА ЛЮБОВ

Режисьор: Шейна Фесте
Сценарист: Шейна Фесте, Джошуа Сафран (по романа на Скот Спенсър)
В ролите: Алекс Петифър, Габриела Уайлд, Брус Грийнууд,
Очаквания – 5/10
Оценка в imdb: 6,2 (от 3983 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 15% одобрение
Рейтинг в metascore: 30/100

Адаптация по роман и римейк на филм от началото на 90-те на класика Франко Дзефирели, „Безумна любов” надали ще надскочи някое от двете. Историята разказва за облагодетелстваното момиче Джейд (Габриела Уайлд) и харизматичния Дейвид (Алекс Петъфър), между които се разпалва искрата на любовта и една връзка, която родителите се опитват да прекратят.
„Безумна любов” вече успя да избие вложения бюджет от 20 милиона долара и да акумулира допълнителни 9, но критиката е сурова към лентата:
„По-скучен и обикновен от оригиналния филм и дори още по-неверен към романа, този римейк е клиширан и неволно глупав.”