10 филмa, които винаги са тема на разговор

Понеже леко сме загубили социални умения, имаме нужда от нови теми

0 коментара Сподели:
I-Care-A-Lot-Ending-Explained

Какво да си говорите, като не сте се виждали цяла вечност?

Филмите винаги са една добра тема, но кои? Има заглавия, винаги гарантиращи дебат, така че ако искате да разпалите дискусия, следващите няколко филма имат тази магическа способност.

Все пак, ако предпочитате любов пред война,

длъжни сме да предупредим – често разговорите за филмите по-долу ескалират до размирици. Поне ще се социализирате със силни емоции – това е гарантирано!

Nomadland

Заслужава ли си този филм Оскарите, или е почти негледаема, надценена арт бавнотия? Това са двата полюса на мненията, като разговорите по темата ще бъдат от тук, та чак до хоризонта.

Justice League

Универсално нехаресваният филм на Джос Уидън от 2017 получи връщане към оригиналната визия с 4-часова епична версия на Зак Снайдър. Няма нърд на света, който да не е готов да говори за това!

Promising Young Woman

Веднъж препоръчах този филм на приятел и той, след като го гледа, ми отговори с цял екран псувни. Емералд Фенел спечели Оскар за сценария, но на кого му пука. Само споменаването на този филм гарантира дискусия, при това каква!

Тук отдаваме заслужено внимание на българските участия в Холивудски продукции

I Care a Lot

Ако компанията ви оцелее след обсъждане на Promising Young Woman, следващото ниво на кино батъл е I Care a Lot. Не само защото Розамунд Пайк играе ужасна злодейка – тя сви Златния глобус, предназначен за Мария Бакалова.

Another Round

Не е нужно разговорите да са на тема колко мразите даден филм. Eто едно заглавие, в което всеки се влюби от първо гледане – Another Round с новия всеобщ любимец на света Мадс Микелсен. Дискусията тук вече идва от посланието на филма – трябва или не да се пие по цял ден?

Nobody

Един от най-вълнуващите филми напоследък е на руския режисьор Иля Найшулер (автор на смазващия екшън Hardcore Henry). Вътре Боб Оденкърк рита задници стил Джон Уик и разговорите „Е, не ги правят като едно време“ са просто неизбежни.

Parasite

Ако сте пропуснали да разнищите най-голямата тема на миналата година – ето идеален случай. Освен сатира на класовата система Parasite предлага още няколко гледни точки към модерното кино и раздаването на награди. Също така е важно на някои хора да им се обяснява, че не е филм за пандемията и няма нищо общо с ковид, нито пък с коронавирус.

365 Days

Класиката на класиките в категория „Филм с диагонално противоположни мнения“. Най-често предизвиква разпалена дискусия по темата „Що е то порно и има ли то почва у нас“.

Once Upon a Time… In Hollywood

Само споменаване на последното заглавие от Куентин Тарантино гарантира дискусия с дължина по-голяма от времетраенето на въпросния филм. А той не е от най-кратките. Вече хората са имали възможност да го гледат от вкъщи, на спокойствие, с опция за тоалетна, току-виж страстите са се успокоили, но надали.

Tenet

Филмите на Кристофър Нолан досега винаги са предизвиквали дискусии. Имаше спорове как свършва Inception, коя е най-великата серия на Batman и колко точно реалистичен е Interstellar. Миналогодишният шпионски трилър Tenet обаче постави всеки разговор на анадър ниво. Някои хора го гледаха по толкова много пъти, че вече могат с часове да обсъждат точното движение на сините и червените герои из таймлайна на историята.

Тук компилирахме 7 от най-добрите участия на Мадс Микелсен

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *