10 скандални анимационни сериала за възрастни

Сериали, толкова брутални, че няма как да бъдат игрални

0 коментара Сподели:

Анимациите отдавна не са за деца – те са прах в очите на цензурата. Нещата, които сме гледали като крайности във всеки рисуван сериал за възрастни, никога не биха минали през ситото на никоя телевизия по света. Затова творците с особено крайни идеи имат едно поле за изява – анимациите. През годините летвата вече се е вдигнала толкова високо, че нищо не може да ни шокира. И въпреки това опитите продължават.

Ето част от най-скандалните популярни анимации за възрастни:

South Park

Няма друго шоу с толкова силен попкултурен импакт в историята. Вече 23 сезона Трей Паркър и Мат Стоун не спряха да се шегуват с всички големите истини за живота, вселената и всичко останало.

Никоя тема не е подмината, нищо не е пожалено.

Списъкът със заведените дела срещу тях е дълъг от тук до Луната, но се оказва, че дори в Америка е много трудно да осъдиш анимационни герои за клевета. И като се замислиш, че цялото нещо тръгва на шега с двете коледни филмчета за битки на Исус с Дядо Коледа и снежния човек…

Rick & Morty

Този сериал има толкова болни фенове, че когато заради шоуто пуснаха отново сечуански сос, те щурмуваха ресторантите за бързо хранене и скандираха „Искаме сос!“. Rick & Morty има армия от почитатели. Буквално! Напълно заслужено, защото този сериал е гениален. В тази връзка сензационният му рейтинг от 9.3 в IMDb е напълно реален –

много рядко в историята има примери за проект, който така завърта историите във всеки от епизодите си, без да се оплете сам и да се обеси.

В тази връзка – нямаме търпение за следващия сезон. Wubba Lubba Dub Dub!

Archer

Ако някога решат да снимат игрална версия на Archer, ще трябва да я излъчват по каналите за възрастни. Случките в шпионската комедия се въртят около събитията в безумна спай агенция, където главният герой Стерлинг Арчър работи за майка си заедно с шайка идиоти. Сексът и смешките са толкова много, че и за двете си заслужава да се гледа. Шпионажът пък идеално пародира добре познатите ни Джеймс Бонд тропи, така че също не е за изхвърляне.

Beavis and Butt-head

В един останал в историята период MTV беше канал, по-голям от живота, а Beavis and Butt-head – най-големите звезди на света.

Покрай цялото „хъ-хъ“ и „ъъъ куул“ двамата пъпчиви метъли всъщност казваха доста истини.

Затова и създадоха (съответно съсипаха) кариерата на не една и две тежки банди. Баща на двамата кретени е не друг, а самият Майк Джърдж, впоследствие дарил ни с класики като Silicon Valley, Idiocracy и Office Space, както и анимираната документална серия с невероятни музикални истории Tales from the Tour Bus. През 2011 имаше кратък ривайвъл на шоуто и честно казано – даже след всичките тези години Beavis and Butt-head са си Beavis and Butt-head. Така де, стават си.

Drawn Together

В разгара на Big Brother манията се роди и първото анимирано реалити Drawn Together, в което герои от различни филмчета са затворени в една къща. Звучи като пълна кретения и е точно това, защото гледаш сблъсъци примерно на Дисни принцеса, покемон, супергерой и черно-бяла ретро картинка. И също като телевизионния си аналог Drawn Together не е за хора със слаби сърца – хуморът е просто на анадър ниво, а цензура липсва.

Happy Tree Friends

На първо четене Happy Tree Friends може да прилича на детско по BabyTV, но само му дайте няколко секунди и почва кървава баня, пред която даже Kill Bill бледнее. Изобщо ако графичното насилие имаше горна граница, със сигурност Happy Tree Friends я преминава, при това сериозно. Затова и култът към него е като манията към някои метъл банди, най-често от едни и същи хора. А ако все пак се интересувате каква е историята:

едни тъпи същества правят глупости и крайният резултат винаги е фатален.

Нещо като фейл компилация, само че с много хвърчащи глави.

Adventure Time

Тази анимация, също популярна като „Време за приключения“, разказва за епичната епичност, изтъкана от епика, която е животът на Фин Човека и Джейк Кучето. Общо взето, или сте фенове, или сте засичали епизоди по Cartoon Network или костюми по косплей партита. При всички случаи няма как да сте пропуснали съществуването на Adventure Time,

освен ако не сте били в интернет карантина нещо като последните 10 години.

И все пак, ако случайно е така – Adventure Time е трудно да се опише, то е нещо като странен трипиран сън: първо прилича на безразборна сбирщина от събития, но после почва да изкристализира една магическа логика и тогава всъщност осъзнаваш колко е гениален този сериал. Плюс това има герои с имена като Принцеса Дъвколина Сладкодъвка, Принцеса Пихтиена Вселена, Принцеса Огън, Принцеса Мускул, Принцеса Желина, Принцеса Парцалка, Принцеса Бисквитка, Принцеса Скелет и Цар Студ.

Bojack Horseman

Първата анимация на Netflix все така остава без съмнение най-добрият продукт на стрийминг платформата. Най-опростено описано, това е сатира на шоубизнеса (и не само) със сетинг свят, в който човекоподобни животни и класически хора съществуват в странна симбиоза.

Главният герой е човек с лице на кон, озвучен от много тъжен Уил Арнет, който има проблем с алкохола, наркотиците, но най-вече със себе си.

Докато кариерата му следва траекторията на ролър костър влакче, Боджак успява да сътвори толкова мизерии, че в сравнение с него Чарли Шийн изглежда като монахиня. Финалът на сериала пък се нарежда сред най-великите на всички времена, така че ако не сте го гледали – марш пред екрана!

Family Guy

В откриващите надписи на Family Guy Питър Грифин пее „Къде са ценностите от едно време?“, отговорът е навсякъде другаде, но не и в това шоу. Сет Макфарлън чупи толкова стереотипи, колкото е възможно, докато уж се опитва да се придържа към ситком формата. Крайният резултат е една безкрайна серия от простотии, които избичват често без предупреждение. Почти като епичните битки с пилето или танца на песента за птицата.

Family Guy е най-високата летва на бруталния хумор.

Толкова висока, че много си счупиха врата в опити да я надскочат.

The Simpsons

Simpsons са бащата и майката на анимацията за възрастни – ако някое шоу се е пръкнало след 1989, то със сигурност има кръвна връзка с тях. Неслучайно South Park имаха цял епизод, който се казваше Simpsons Already Did It – каквото и шега да измислиш, шансът да я има някъде из 679-те им серии е 679%.

Simpsons предрекоха президента Тръмп, смарт часовниците, световната пандемия и най-големия обрат в Game of Thrones.

Не е ясно дали Мат Грьонинг е новият Нострадамус или просто извънземно, пратено да променя съзнанието ни със смях. През годините Simpsons са носители на какви ли не награди, но най-впечатляващи са рекордите на Гинес, които са поставяли: най-дълго излъчван анимиран сериал в Америка; най-дълго излъчван ситком; най-много награди „Еми“, спечелени от анимационен сериал; най-много награди „Еми“, спечелени от личност (Мат Грьонинг); най-много гост-звезди в сериал; шоу с най-много търсения в интернет; рекорд за най-дълго нонстоп гледане на телевизия, поставен от фен на Simpsons, който гледал епизод след епизод в продължение на 86 часа и 37 минути; най-много на брой хора, участвали в създаването на едно произведение на изкуството, и не на последно място – най-голяма купчина понички (110,5 см), издигнати от 20th Century за премиерата на The Simpsons Movie.

Ако си на вълна сериали, ето 5 предожения от нас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *