5 филма, които да гледаш в София, ако си истински киноман

Нашите предложения за по-добре прекарани есенни вечери

0 коментара Сподели:

Редиците на киноманите в редакцията ни са запълнени и затова решихме да върнем на дневен ред една наша любима поредица. Тази седмица се заемаме с мисията да те запознаем с най-готините заглавия, които можеш да видиш на софийските екрани. Затова се облечи топло, вземи другарче под ръка и бегом към кината!

Ето я и нашата селкция: 

Един дъждовен ден в Ню Йорк

Симпатичен филм, който определено ще стопли сърцата ни с капките си сантименталност, докато в София се излива поредният дъжд. Куп известни актьори са се събрали в сладката история, която ни кара да изпитваме някак уютна меланхолия. 49-ият филм на Уди Алън ще се запомни с едно със сигурност – разказът му за Голямата ябълка може въобще да не бъде показан в Ню Йорк. Тимъти Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър, Джуд Лоу ни обещават да ни е малко тъжно, малко смешно, малко любов и много емоции едновременно. А филма можеш да откриеш в програмата на Дома на киното и "Одеон". 

Виж повече: GO MOVIE: Рик и Морти с Тео Чепилов и Иван Стоичков

Писма от Антарктида

Продължаваме с едно българско предложение, което неотдавна ти споменахме в интервюто ни с вълшебната Ирмена Чичикова. След като ѝ се насладихме във великолепния филм "Доза щастие", сега идва ред отново да се радваме на таланта ѝ в тази вълнуваща и предадена изключително достоверно история. За лъжите, детството, тъгата и още много въпроси, които вълнуват всяко човешко съзнание, можеш да разбереш до 5 декември в културен център G-8 и до 28 ноември в Euro Cinema. 

Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна

Скандинавското кино има специално място в сърцата ни отдавна. Затова ти предлагаме това само по себе си интересно заглавие. Непретенциозен с човешката си тематика, "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" ни разказва за един дядо пироман, който просто отказва да прекара 111-ата си годишнина в старческия дом. Затова точно на рождения си ден той се изнизва от дома и се впуска в приключение. А ако искаш да му правиш компания, можеш да го направиш до 4 декември в културен център G-8.

Тази, която не съм

С "Тази, която не съм" и вълшебната Жулиет Бинош се запознахме още на фестивала CineLibri. Затова за тези от вас, които не успяха да видят френското кино предложение, напомняме, че то все още върви в кината в столицата. Историята? 50-годишна разведена учителка си прави фалшив профил във фейсбук и се захваща с фалшива любовна афера. А историята на тази, която не е, те очаква в кино "Влайкова" до 4 декември. 

Виж повече: Неделна киновечер: 5 шпионски филма

5 е съвършеното число 

Любовта ни е любима тема, но нищо не е по-сладко от добре направен филм за едно добре поднесено отмъщение. Историята ни представя бившия наемен убиец Пепино ло Чичеро. След кариерата си на такъв, той се отдава на по-спокоен живот и единственият му улов е, когато лови риба със сина си. По всички логически закони обаче най-скъпото му, а именно детето му, е убито. Затова решава, че ще отмъсти. Филмът те очаква в Casa Libri, Euro Cinema и културен център G-8.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *