Пет сериала, които да не пропускаме през октомври

„Силициевата долина“ изненадващо идва с финален сезон този месец

0 коментара Сподели:

Октомври вече е тук, което означава, че много сериали, които очакваме отдавна, най-сетне ще получат своя „звезден миг“. Наред с премиерите на напълно нови поредици, месецът за съжаление идва изненадващо и с финалния сезон на „Силициевата долина“.

Вижте петте сериала, които препоръчваме да не изпускате този месец.

Watchmen – 20 октомври , HBO

Емблематичният роман на Алън Мур и Дейв Гибънс получава своята тв адаптация с премиера  този месец по HBO. Дългогодишните фенове и последователи на „Пазителите“ знаят, че авторът на историята Алън Мур упорито се противопоставяше на всякакви опити за адаптациите й, включително и на филма на Зак Снайдер от 2009 г., който не беше добре приет от почитателите. Затова и сега фенове по цял свят са настръхнали в песимистично очакване. Още когато обяви плановете си за адапатацията, HBO отбеляза, че новата поредица ще „запази носталгията“ по комикса, но също и „ще създаде своя собствена атмосфера“.Култовата поредица от графични романи има множество почитатели по целия свят, които искат този път да видят историята развита подобаващо. „Пазителите“ разказва мрачната и епична история на бивши супергерои, които обединяват сили, за да разследват убийството на свой колега. Действието се развива в една алтернативна Америка през 80-те години на миналия век – Виетнамската война е спечелена, Никсън все още е президент и светът е на ръба на ядрена война.

Виж повече: 20 велики сериала от едно време

Batwoman – 6 октомври, The CW Television Network

Не е нужно да имаш енциклопедични познания по комикси, за да знаеш за какво става дума в „Батман“. Историята на едно момче с трагично детство, което не се примирява с несправедливостта и става един от най-легендарните борци срещу злото в Готъм, е пресъздавана може би десетки пъти в най-различни варианти.

Така че ни е трудно да си представим какво още ново може да се изкара от този свят.

От друга страна новите серии, в които главната героиня е братовчедката на Брюс Уейн – Кейт, обещава глътка свеж въздух за почитателите на света на супергероите. Но не бързайте да наричате все още Кейт „герой“. В град, копнеещ отчаяно за спасител, тя първо трябва да пребори своите собствени демони, преди да донесе така дългоочакваната надежда на онеправданите жители на Готъм. С изчезването на Батман градът е на ръба на разрухата, тоталната деградация и  хаос. Заради отсъствието на любимия супергерой бащата на Кейт е създал специално охранително звено „Враните“, които са обучени да пазят града от тоталното зло. Дали обаче те ще се справят срещу новия злодей, готов да обсеби Готъм – мистериозната „Алис“ и нейните главорези, носещи зловещи маски на животни? Или тук ще трябва да се намеси Кейт?

Catherine the Great – 21 октомври, HBO

Това е исторически минисериал, разказващ уникалната история на  Екатерина Велика и последната година от нейното управление. Една от най-легендарните императрици в света управлява Руската империя в периода от 1762 до 1796 г., след като завзема властта с преврат, убивайки собствения си съпруг Петър Трети, за да седне на неговия трон. Екатерина успява за не толкова дългия си период на управление да разшири границите на Русия и да реформира напълно начина на управление, превръщайки страната в глобална сила. Това също така е и романтична история за една много силна жена и нейните страстни отношения с духовната й половинка Григорий Потьомкин, което допринася и за промяната в руската политика. Историята за управлението на императрицата е история за скандали, интриги, интензивни вътрешни и външни конфликти и обсебваща любов.

Silicon Valley – 27 октомври, HBO

След като всички мислехме, че ще трябва да чакаме чак до 2020 година за шестия сезон на този чуден nerd сериал, оказва се, че това ще се случи много по-рано – още на 27 октомври тази година.

За когото досега е избягвал този сериал (не е ясно защо) – „Силициевата долина“ разказва историята на група приятели и  гийкове, които мечтаят да пробият със своите собствени идеи в сложния и силно конкурентен технически свят на Силициевата долина в Сан Франциско.

  Сериалът пародира калифорнийския начин на живот, докато екипът от изобретатели, с трудности в нормалното общуване, изпитват и успехи, и провали (но най-вече провали) по пътя към успеха. След дългогодишни страдания основаната от групата компания Pied Piper вече е много успешна и дори има собствена криптовалута (да ви напомня на една друга компания?). Групата, водена от напомнящия на Зукърбърг Ричард, е вече сериозен играч на полето на Силициевата долина, но предишният сезон приключи със сериозно изпитание за IT гениите. Така че ще бъде интересно да се разбере какво е бъдещето, което чака тяхната млада компания. Последният сезон на сериала ще бъде с най-малко епизоди от предишните – само седем.

Modern love – 18 октомври, Amazon Prime

 „Модерна любов“ с участието на Ан Хатауей и Тина Фей е романтична комедия, вдъхновена от седмична колонка на „Ню Йорк Таймс“, която публикува личните преживелици на читатели, разказващи за любовния си живот. Сериалът ще проследи различните видове любов – от чисто и само сексуална до романтична или дори платонична. Всеки епизод е от 30 минути и разказва една истинска история от вестника. Поредицата ще е от осем епизода.

Предлагаме ти 5 сериала, които да гледаш в нетфликс

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *