M.I.A. с нов студиен албум

Четвъртият студиен албум на M.I.A.- Matangi излиза днес

  • 05.11.2013
  • от Вяра Чолакова

Датата за появата на четвъртия албум на нашата любимка М.I.A.- Matangi, бе обявена за 5-ти ноември тази година, именно днес. Добър повод вниманието ни за пореден път да падне върху работата на иновативната певица, позната също като текстописец, композитор, музикален продуцент, визуалист от Шри Ланка и какво ли още не. Един от най-дългоочакваните албуми на годината е събрал цели 15 парчета, които Maya Arulpragasam щедро е споделила в своя VEVO акаунт, а повечето от нас вече сме прослушали поне веднъж "Yala” и “ Come Walk With".

 


Траковете са много различни като звучене - наблюдаваме присъствие на силен и упорит electronic hip-hop като “Bring The Noize”, но и на провокативно и изкусително R&B звучене - „Sexodus”. В последното парче участие записва и канадският продуцент и певец от The Weekend.


В ново интервю за Billboard  М.I.A. говори за преоткриването си и създаването на Matangi, като името е инспирирано от индийската богиня на вътрешното познание, музика и всички видове изкуства Saraswati (творческият интелект на Brahma и муза на всеки индийски артист).


Във въпросното интервю М.I.A. споделя, че предишният й подход е бил предвидим, но четвъртият по ред албум е различен в резултат от решението й да го направи за себе си и по-дълбоката идея на „Мatangi”. Добавя още, че когато прави музика в никакъв случай не възприема това като бизнес и не се вълнува от конкуренциятa.

Пътят до създаването на четвъртия й албум е доста дълъг. Първоначално е предвидено да се издаде през април, но последвали множество забавяния. И все пак днес той е вече факт, а ние ти предлагаме 15-те трака, които да прослушаш и оцениш, в случай  че все още не си го направил.