Кери

Нов римейк по вечния роман от Стивън Кинг

  • 19.10.2013
  • от Ели Цонова

Ако се абстрахираш от това, че филмъте поредният римейк и е по роман на Стивън Кинг, „Кери“ става за феновете на хорърите, на които не им стиска да отидат на истински такъв. Не прави грешката да се подлъгваш от иначе кървавия плакат, филмът няма амбицията да бъде страшен, а по-скоро тематизира винаги актуалната тема мобинг и тежката действителност на аутсайдерите. И все пак не забравяй, че и Стивън Кинг е замесен, което гарантира за един доста своеволен начин на представяне на историята.

Кери, Стивън Кинг

Младата Кери (Moretz) е ученичка в гимназията, но възпитанието на майка ѝ Маргарет (Moore), която е фанатична християнка, я е направило силно интровертирана, несигурна в себе си и без приятели. Тя ежедневно е разпокъсана между строгата си и абсолютно неспособна да бъде родител майка и желанието ѝ да бъде просто нормално дете. Естествено, не е лесно да си нормален, когато изведнъж се оказва, че владееш телекинеза.

След поредната мобинг атака в училище, отношенията ѝ с Крис (Doubleday), най-популярната ученичка и инициатор на случката, стават силно обтегнати. Докато наказанието на Крис е да не бъде допусната до бала, изглежда сякаш Кери е напът да получи перфектната вечер. Дали Крис ще разреши това да се случи, и как Кери ще си изкара на бала, ще видиш в кината. Едно е сигурно – филмът определено ще те накара да се замислиш преди да се държиш гадно с някого.

Държава: Филипините/ Жанр: Драма, Хорър /
Режисьор: Kimberly Peirce / В ролите: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde, Ansel Elgort
Премиера в България: 18.10.2013
ОЦЕНКА: 5,5/10