HOT TRACKS by The Smugglers Collective

Митко и Павел подбират пет горещи трака, с които да загреем за парти, вдъхновено от лентата "Великият Гетсби"

  • 08.10.2013

Павел и Митко са хората, които сякаш дадоха тласъка на това възраждане на винтидж културата у нас, на което ставаме свидетели, пък и в което участваме през последните години. Започнаха със станалите вече емблематични партита в Строежа, после мигрираха из различни клубове, като през по-топлите дни дори ни спретнаха тематично лятно градинско парти. Този месец парти серията им Smugglers Swing Club навършва две години и го отбелязват с голямо парти на 19 октомври, вдъхновено от лентата "Великият Гетсби". Мястото е Mixtape 5, а денят - 19 октомври. Клубът ще бъде преобразен в пищна бална зала, а колкото до вашата визия - вдъхновете се от потайните аристократи и изящните жени от началото на ХХ век.

The Smugglers Collective подбраха пет горещи трака и ги коментираха така: "Следващите пет песни със сигурност ще влязат в селекцията ни за 19 октомври. Избрахме Hot Tracks, водени основно от желанието да представим интерпретации на модерни песни с винтидж звучене или модерно звучаща суинг музика. В последните години все повече артисти се обръщат назад във времето за вдъхновение, към ерата на суинга и джаза, резултатът често е повече от впечатляващ и няма как да не споделим радостта си, че този тип музика продължава да се развива и да стига до по-голям брой фенове. Разбира се, атмосферата на филма (The Great Gatsby), годините, в които се развива действието, както и емоцията на саундтрака също имат влияние. Селекцията отразява и основната тема в събитията от поредицата Smugglers Swing Club - противопоставянето на две коренно различни епохи, на винтидж песните и модерните бийтове, на големите бални зали, изпълнени с танцуващи двойки, и клубовете за електронна музика."

Fergie - A Little Party Never Killed NobodyЕдна от най-добрите песни в саунтрака на филма. Fergie е неузнаваема като певица в това парче. Носи страхотна енергия, а заглавието е повече от подходящо за нашите партита!

Swing Republic - Crazy In Love


Тази версия на Crazy In Love на Beyonce е трябвало първоначално да влезе в саундтрака на филма, но впоследствие продуцентите решили да запишат нов вариант. Жалко, понеже, ако бяха попаднали в саундтрака, Swing Republic (които гостуваха преди точно една година на Smugglers Swing Club), сега щяха да са суперзвезди, каквито заслужават да бъдат.

Postmodern Jukebox - Thrift Shop (Bart and Baker Electro Swing Remix)


Уникален ремикс на страхотен кавър на голям хит!
Не стига че кавърът на Thrift Shop на Postmodern Jukebox е по-добър от оригинала с типичното си двайсетарско звучене, но и френските ни колеги Bart & Baker правят убийствен ремикс. Въртим го до скъсване.

The Careless Lovers - Black CoffeeМного свежо парче със страхотен клип. Едно от любимите ни напоследък. Действа като кафе и е перфектно за танци.

The Speakeasies Swing Band - Black Swamp Village


Уникална група от съседна Гърция. The Speakeasies Swing Band от Солун вече са много голямо име в цяла Европа, свирят на някои от най-големите винтидж фестивали и съвсем скоро може да ги видим и в София. Очаквайте продължение.