Великолепната шесторка на предстоящите кино премиери

Кои филми си заслужава да гледаш до края на годината

  • 25.09.2013
  • от Ели Цонова

RUNNER RUNNER (НАДЦАКВАНЕТО), 27.09.

Джъстин Тимбърлейк отдавна се доказа, че освен да пее, може и да играе във филми. Най-новата му роля на гениален математик, който си изкарва парите за колежа с покер, определено му отива. Талантът му го среща с Бен Афлек, хазартна легенда, чийто сайт измамва героя на Тимбърлейк въпреки безупречната му игра. „Надцакването” обещава много екшън и неочаквани обрати.

 

GRAVITY (ГРАВИТАЦИЯ), 3.10.

За истинските фенове на космическите саги този филм няма да донесе желаните срещи с кръвожадни извънземни или опасни вируси. „Гравитация” е историята на екип от астронавти, чиято космическа станция е унищожена от астероид. Те се озовават в безкрайния космос, придружени единствено от мислите и тревогите си. Според нас лентата ще си заслужава, не само заради актьорския състав начело с Джордж Клуни и Сандра Бълок, а и заради разказа на Рей Бредбъри ("Калейдоскоп"), на който е базиран филмът.

 

PRISONERS (ЗАТВОРНИЦИ), 11.10.

Когато Джейк Джиленхол и Хю Джакман участват в един филм, нямам как той да е слаб. „Затворници” среща зрителя с две съседски семейства, чиито дъщери изчезват безследно. Заподозрян в отвличане бързо е намерен, но случаят далеч не е толкова лесен, колкото изглежда първоначално. Чувствайки се безсилен, бащата на едно от момичетата (Джакман) решава сам да търси виновния, но това никак не допада на полицая, разследващ случая (Джиленхол), който е убеден, че сам ще се справи със задачата.

 

THECOUNSELOR (СЪВЕТНИКЪТ), 15.11.

Ридли Скот е събрал Брад Пит, Камерън Диас, Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Рубен Бейдс, Горан Вишнич и Майкъл Фасбендер, за да създаде своята представа за нарко мафия. „Съветникът” ще те срещне с амбициозен адвокат (Фасбендер), който буквално попада между чука и наковалнята, когато осъзнава, че един от клиентите му е наркобос, а бизнесът му е основан на трафик с наркотици. Лентата определено си заслужава чакането и гарантирано ще бъде поредния шедьовър на Ридли Скот.

 

HER (ТЯ Е ГЛАС), 20.11.

Хоакин Финикс се завръща на големия екран, след като почти пет години избягваше публични изяви и нови филмови проекти. Актуалният му филм може да бъде приет като пародиращ зависимостта на някои потребители от Siri. Героят на Финикс е в депресия, след тежка раздяла с половинката си, когато открива нова операционна система, чиято цел е да прави компания на самотни хора. Постепенно отношенията между двамата (гласът на жената е поверен на Скарлет Йохансон) стават все по-сериозни и се превръщат в любов.

 

THE LAST DAYS ON MARS, 6.12.

Клиширана история, сравнително нова планета, по-добри ефекти – идеалният филм за петък вечер, за да разпуснеш след дългата работна седмица. Признаваме, че има няколко по-критични моменти, в които героите се борят за оцеляването си, но те ще те забавляват доволно, докато хрупаш пуканки. Колкото до самата история – група астронавти се натъква на микроскопични доказателства за живот на Марс и само няколко часа преди отлитането им обратно за Земята, двама авантюристи от екипа се връщат обратно на повърхността на планетата, за да съберат още проби. Интересното започва, когато на кораба се качва извънземният организъм, използващ единия астронавт за гостоприемник.