Музикален съпровод: Част 1

Петъчни музики от къщата на Go Guide

0 коментара Сподели:

Единствената форма на тишина в редакцията на Go Guide е, когато се чува само музика. И тъй като в петък това е предимното, върху което се съсредоточаваме с кеф, решихме да ти покажем част от нещата, които се чуват от нашата къща. Кратък шпионаж в плейлистата на градския гайд, плюс-минус някое музикално признание и още много парчета на изчакване. Пускат дизайнери, редактори и рекламни търговци. Слушат… пак същите.

Като човека с най-дълъг стаж зад пулта и в редакцията съм си спечелил позицията на резидент dj на Go Guide. Обладан от концерта на “Остава“ във вторник, ефирът тук беше наводнен  от океани техни тракове и моя фалцет, наподобяващ този на Свилен (вътрешна шега). След пореден тежък четвъртък се събудих с лек махмурлук, любовен трепет и мелодраматичния трак на Glass Animals – Gooey, но впоследствие превключих вълната на Burning man саунд  и епичен сет на Tycho от 2013-а, където чух и трака на Panama – Destroyer, които днес въртя почти на рипийт. Enjoy!


 

Това парче ми е петък още от едно време. Един навик на "средна възраст", който ми действа толкова добре, колкото и преди 15 години. Shed My Skin е сред първите тракове, които ми вдигнаха погледа малко по-нагоре от хип-хопа. После нещата с тази музика си тръгнаха сами, за да излязат извън контрол по едно (рейвърско) време и да ме доведат дотук, където си стоя на бюрото, слушам на рипийт трак от детството си, а пръстчетата ми са направо като на плетачка на брюкселска дантела през тези 3 минути и 15 секунди.


 

Този трак е афродизиак за мозъка. Винаги трябва да имаш подръка нещо, което да ти стимулира въображението, било то песен или човек. Въпреки че нещо без вокал е много по-удобно за писане, понякога това, което те разсейва, е онова, върху което си струва да се концентрираш. С други думи Murakami е много повече от бекграунд парче. То е самото съдържание.


 

Това парче го открих случайно онзи ден от suggest-натите неща в Spotify и оттогава го сцепвам. Супер warm-up за работа и всичко след нея плюс, че си мажИ. 


 

Нищо не знам за този естонски поп от 83-а, но Velly Joonas ме заплени. Моля, ако някой знае естонски, да ми преведе лириките!


 

Емблематично парче, което слушахме с Влади около 68 пъти по време на една командировка, заедно с целия им албум. Доста powerful, дава ти мотивация да не се отказваш, а да си копаш докрай.


 

Смяната на сезоните винаги ми действа доста на настроенията, а това парче е своеобразна прелюдия от лятото към есента. Откривам любимия си сезон неслучайно с него. Има супер spiritual звучене, перфектният саундтрак за това време от годината.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *