ОБРАТЕН ГАРД И ЛАБИРИНТЪТ: В ОБГОРЕНИТЕ ЗЕМИ ПО КИНАТА

Боксьорска драма с Джейк Джиленхол и продължение на успешен дистопичен тийн екшън

0 коментара Сподели:

Новият "Транспортер" и "Светът е наш" не се представиха добре нито в българския, нито в световния бокс офис. Лошата серия вероятно ще приключи с една от тазседмичните премиери – боксьорската драма с обичания Джейк Джиленхол – "Обратен гард". Другата премиера за седмицата е продължението на успешния дистопичен тийн екшън от миналата година – "Лабиринтът: В обгорените земи".
 
ОБРАТЕН ГАРД
режисьор: Антоан Фукуа
сценарист: Кърт Сътър
в ролите: Джейк Джиленхол, Рейчъл Макадамс, Форест Уитакър, 50 Сент (Къртис Джаксън), Наоми Харис, Виктор Ортис, Ууна Лорънс и др.
наш рейтинг: 8/10
рейтинг в imdb: 7.7/10 (от 46027 гласа)
рейтинг в metacritics: 57/100
рейтинг в rottentomatoes: 59%

 
Точно година след последната лента на Антоан Фукуа, "Закрилникът", по екраните излиза новият му доста по-обещаващ филм – "Обратен гард". Първоначално замислян като неофициално продължение на "Осмата миля", вдъхновен от личната история на Еминем, филмът минава през няколко метаморфози, за да се превърне в едно сериозно завръщане на режисьора в доброто кино.
Докосваща спортна драма със силно запомнящи се изпълнения на Джиленхол и Уитакър.
След огромно падение и загуба на своето семейство, слава и пари Били Хоуп (Джиленхол) се обръща към треньора Трик Уилис (Уитакър), за да му помогне да върне живота си в релси.
Лентата направи своята световна премиера по-рано и до момента е успяла да натрупа 70 милиона долара приходи при бюджет от 25.
"Обратен гард" получава смесени отзиви, като основно е хвален за изпълнението и трансформацията на Джейк и критикуван за жанровите си клишета, но ние горещо го препоръчваме и обявяваме за един от най-вълнуващите филми, които сме видели от началото на лятото.

ЛАБИРИНТЪТ: В ОБГОРЕНИТЕ ЗЕМИ
режисьор: Уес Бол
сценарист: Т.С. Ноулин (по романа на Джеймс Дашнър)
в ролите: Дилън О'Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Патриша Кларксън, Джанкарло Еспозито
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7.4/10 (от 1095 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  60%
рейтинг в metacritics: 39/100

Година след първата си част, която натрупа впечатляващите 345 милиона при вложени 34, тръгва и продължението, с времетраене от 131 минути (срещу 113 за първата част).
След като успяха да избягат от лабиринта, героите се сблъскват с нова поредица от предизвикателства по отворените пътища на една пустош, изпълнена с невъобразими препятствия.
Критиката за продължението е от смесена към отрицателна:
"Вселената на „Лабиринтът: В обгорените земи“ е пълна с безсмислени откровения и лишена от квато и да е изненада. Самият филм не може да предложи нищо на зрялата публика."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *