"ВЕЧНАТА АДЕЛАЙН" И "КАМБАНКА И ЛЕГЕНДАТА ЗА ПРИКАЗНИЯ ЗВЯР" ПО КИНАТА

През първата майска седмица по екраните ще видим две нови заглавия - романтичната драма "Вечната Аделайн" с Блейк Лайвли и Харисън Форд и шестата част на анимацията "Камбанка и легендата за приказния звяр"

  • 30.04.2015
  • от Стефан Димов

 "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" очаквано поведе в българския бокс офис с малко над 350 000 лв. приходи. Втори остана "Бързи и яростни 7", който вече натрупа над 2 милиона и половина у нас.


ВЕЧНАТА АДЕЛАЙН
режисьор: Лий Толанд Кригер
сценарист: Джей Милс Гудлоу, Салвадор Пасковиц
в ролите: Блейк Лайвли, Мичиел Хуисман, Харисън Форд, Елън Бърстин, Линда Бойд и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.4/10 (от 3491 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 54%
рейтинг в metacritics: 51/100

Аделайн Боуман (Лайвли) е родена в началото на XX век, но след автомобилен инцидент тя спира да старее на 45-годишна възраст. След много самотни години Аделайн среща мъж, който усложнява вечния живот, с който вече е свикнала.
"Въпреки че размишлява върху смъртността по не толкова убедителен начин, колкото други подобни филми, "Вечната Аделайн" се отличава със забележителни изпълнения от Блейк Лайвли и Харисън Форд."


КАМБАНКА И ЛЕГЕНДАТА ЗА ПРИКАЗНИЯ ЗВЯР
режисьор: Стив Лотър
сценарист: Стив Лотър
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.3/10 (от 2355 гласа)
рейтинг в metacritics: 51/100

Поредният, шести филм за Камбанка тръгва по кината (въпреки че е създаден за видео). В тази част има ново попълнение - мистериозното създание с големи зъби - Приказният звяр, което се сприятелява с феята Вивета. Останалите феи не са съгласни и искат да заловят чудовището, но Вивета ще направи всичко по силите си, за да го спаси.