СРЕДНОЩНО ПРЕСЛЕДВАНЕ И ПЕПЕЛЯШКА ПО КИНАТА

През втората мартенска седмица по екраните ще видим новата игрална приказка на Дисни "Пепеляшка" и екшън феста с Лиъм Нийсън "Среднощно преследване"

0 коментара Сподели:

Изненадващо свежият и забавен "Чапи" не успя да привлече световния и българския зрител достатъчно – премиерна за миналата седмица, лентата на Бломкамп стигна едва до третото място в бокс офис класацията ни с малко над 50 000 лв. приходи.

ПЕПЕЛЯШКА
режисьор: Кенет Брана
сценарист: Крис Уайц
в ролите: Лили Джеймс, Кейт Бланшет, Хелена Бонъм Картър, Стелан Скарсгаард, Бен Чаплин и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.8/10 (от 1989 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 83%
рейтинг в metacritics: 65/100

Когато баща й внезапно умира, младата Ела (Лили Джеймс) се оказва под опеката на жестоката си мащеха и нейните дъщери. Без да се отказва от надеждата, съдбата на Ела започва да се променя, след като среща елегантен момък в гората.
След провала си "Джак Райън: Теория на хаоса", Кенет Брана бързо се завръща по екраните с новата игрална приказка на Дисни "Пепеляшка". С бюджет от 100 милиона долара бляскавата класическа история от Шарл Перо спечелва критиката.
"Освежаващо традиционална, "Пепеляшка" на Кенет Брана доказва, че Дисни не са изгубили старата си класическа магия."

СРЕДНОЩНО ПРЕСЛЕДВАНЕ
режисьор: Жауме Колет-Сера
сценарист: Брад Ингълсби
в ролите: Лиъм Нийсън, Ед Харис, Джоел Кинаман, Брус Макгил, Дженезис Родригес, Винсент Д'Онофрио, Камън и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.3/10 (от 455 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 55%
рейтинг в metacritics: 58/100

Екшън серията на Лиъм Нийсън продължава, а между него и режисьора Колет-Сера вече се формира колаборация. Двамата работят заедно по "Без име" и миналогодишния бок офис хит "Директен полет".
В среднощно преследване Нийсън играе наемния убиец и мафиот Джими Конлън, който се се изправя срещу най-добрия си приятел, боса Шон Магуайър (Ед Харис), като убива сина му, за да спаси живота на своя отчужден син Майк (Джоел Кинаман).

"Лиъм Нийсън е в типичната за него добра форма, но "Среднощно преследване" страда от оплетен сюжет и подобаващо за него изпълнение."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *