ПЪТЯТ НА ЮПИТЕР, ОВЦАТА ШОН: ФИЛМЪТ И ЖЕНАТА В ЧЕРНО 2: АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА ПО КИНАТА

През първата февруарска киноседмица, по големите екрани ще се завъртят три нови заглавия - "Пътят на Юпитер" на Анди и Лана Уашовски, анимацията "Овцата Шон: Филмът" и "Жената в черно 2: Ангел на смъртта"

  • 06.02.2015
  • от Стефан Димов

Лентата за Стивън Хокинг "Теорията на всичко" не се представи успешно в родния ни бокс офис и зае едва 5-о място с малко под 40 000 лв. приходи. За сметка на това "Жокерът" с Джейсън Стейтъм успя да мине границата от 100 000 лв. приходи и застана втори зад "Героичната шесторка".

ПЪТЯТ НА ЮПИТЕР
режисьор: Анди и Лана Уашовски
сценарист: Анди и Лана Уашовски
в ролите: Чанинг Тейтъм, Мила Кунис, Шон Бийн, Еди Редмейн, Дъглас Буут и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 6,3/10 (от 1414 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  35%
рейтинг в metacritics: 45/100

В края на 2012 Анди и Лана представиха съвместния си проект с Том Тиквер "Облакът Атлас", който остана някак недооценен. Филмът едва успя да възвърне 100-милионния си бюджет. Новият проект на Уашовски изглежда още по-финансово рисков - космическа опера с бюджет 175 милиона долара.
Юпитер Джоунс (Кунис) е родена под нощното небе. Със знаци, предвиждащи велико бъдеще за нея. Вече пораснала, Юпитер мечтае за звездите, но се събужда в студената реалност, в която чисти домовете на други хора и не успява да се задържи в стабилна връзка. Едва когато Кейн (Тейтъм) - генетично създаден бивш военен ловец, пристига на Земята, за да я открие, Юпитер започва да осъзнава, че съдбата й я е чакала през цялото това време. Нейните генетични заложби могат да се окажат решаващи за промяната в баланса на целия Космос.
Критиката за филма:
"Радващ окото, но сюжетно объркващ, "Пътят на Юпитер" е още един визуално впечатляващ провал от Уашовски."
ОВЦАТА ШОН: ФИЛМЪТ
режисьор: Марк Бъртън, Ричард Старзак
сценарист: Марк Бъртън, Ричард Голезовски, Ричърд Старзак
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8.5/10 (от 81 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  100 %
рейтинг в metacritics: 77/100

Когато пакостите на Шон по невнимание водят до отвеждането на Фермера от фермата им, Шон, Битцър и цялото стадо трябва да отидат в големия град и да спасят Фермера, отправяйки се на едно епично приключение.
Стоп-моушън анимацията от Aardman Animations получава високи отзиви, определящи я като достатъчно чаровна и забавна както за малки, така и за големи.
ЖЕНАТА В ЧЕРНО 2: АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА
режисьор: Том Харпър
сценарист: Джон Крокър
в ролите: Хелън Маккрой, Джереми Ървайн, Фиби Фокс, Амелия Крауч и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 5.4/10 (от 4044 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  22 %
рейтинг в metacritics: 42/100

40 години след зловещите събития в къщата Ийл Марш група деца, евакуирани от Лондон по време на Втората световна война, пристигат в къщата, събуждайки мрачните й обитатели.
Критиката е единодушна, че "Жена в черно 2" е атмосферно и визуално остър, но е недостатъчен откъм напрежение и ужас.