Microsoft представи новия Xbox

Името на новата конзола е Xbox One

  • 31.05.2013
  • от Йордан Ангелов

След дълги спекулации, фалшиви снимки и много клюки, Microsoft най-накрая обяви новия Xbox. Той носи името One и цели да покаже, че това ще е единствената система за забавление у вас.

Изненадите са няколко, като има и една лоша сред тях. Новата конзола се активира с глас и може едновременно да гледате кабелна (!) телевизия, PPV филми и ексклузивно съдържание спортни събития. А да, може и да играете игри. Ако въобще откриете такива...
Microsoft направиха малко и слаби презентации, като ключовите им продукти Halo и Gears of War дори отсъстваха. А уж е „гейминг“ конзола.

Технологията и хардуера, използвани в One са впечатляващи – 8GB RAM, 500 GB твърд диск и нова уникална операционна система, създадена специално за мултитаскинга, който по-горе обясхнихме.

Xbox One идва заедно с Kinect 2.0, който е с подобрени възможности за гласов и жестов контрол.

Обаче за какво ви е толкова много RAM, ако няма игри? Шампионска лига и „Бързи и яростни“ може да гледате на Blu-Ray или всеки телевизор, създаден през последните 50 години. Microsoft обещаха, че на геймърското изложение E3 ще има още информация. То е само след 19 дни. За това време Sony ще са напреднали доста покрай новия Playstation 4. И нашата оценка е, че отново ще ги издухат, благодарение на стотиците си дъщерни студия и незаменимият опит.