СЪДИЛИЩЕТО И ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА ПРИСМЕХУЛКА 1 ПО КИНАТА

За този уикенд по екраните ще тръгнат 2 нови филма – третата част на "Игрите на глада: Сойка присмехулка 1" и дългоочакваният нов филм на Стефан Командарев "Съдилището"

  • 21.11.2014
  • от Стефан Димов

Матю Макконъхи и Кристофър Нолан отново заеха челното място в бокс офис класацията ни с 19 процента спад от премиерния си уикенд и приходи от 145 000 лв., а зад него застана "От глупав по-глупав 2" с приличните 99 000 лв. Литовския хит с Вини Джоунс "Пренасочване" се представи разочароващо - само 18 000 лв. приходи.

СЪДИЛИЩЕТО
режисьор: Стефан Командарев
сценарист: Стефан Командарев, Марин Дамянов, Емил Спахийски
в ролите: Асен Блатечки, Мики Манойлович, Ованес Торосян,
Ина Николова, Васил Василев – Зуека, Христо Мутафчиев
др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 6.2/10 (от 29 гласа)

След като през 2008 ни поднесе един от най-успешните и обичани съвременни български филми, Стефан Командарев се завръща с нова човешка история, която режисьорът чува в Родопите. Сложни отношения между баща и син, цената на оцеляването и пътят от греха към опрощението – обединени от една скала – "Съдилището". Лентата е копродукция между България, Германия, Хърватия и Македония и до момента има номинация от Международния филмов фестивал във Варшава.


ИГРИТЕ НА ГЛАДА: СОЙКА ПРИСМЕХУЛКА 1
режисьор: Франсис Лорънс
сценарист: Дани Стронг, Питър Крейг (по романа на Сюзън Колинс)
в ролите: Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън, Лиъм
Хемсуърт, Уди Харелсън, Джулиан Мур, Филип Сиймур
Хофман, Елизабет Банкс, Джефри Райт, Стенли Тучи и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 7.6/10 (от 6128 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  70 %
рейтинг в metacritics: 63/100

Поредният, но за жалост не и последният филм от скандално-хитовата поредица "Игрите на глада" тръгва по екраните днес. Критиката дава предимно положителни отзиви за предпоследната част, похвалвайки солидните актьорски изпълнения, напрежението и интелигентния политически контекст.