THE SPIRIT OF WARHOL

На 11 октомври е българското представяне на новата лимитирана бутилка на Absolut

  • 11.10.2014
  • паркинг зоната на Полиграфическия комбинат
  • вход лева

На 1 октомври 2014 г. Absolut ще представи нова лимитирана бутилка, резултат от най-известната и значима арт колаборация в дългогодишната история на култовия шведски бранд. Проектът Аbsolut Warhol ще пренесе оригиналната картина на Аndy Warhol, посветена на Absolut през 1986 г. върху емблематичната форма на бутилката, предоставяйки на всеки възможността да отнесе вкъщи своя собствена творба на великия поп-арт художник. Духът на Warhol ще бъде пресъздаден и в редица специални събития по целия свят.

През 1986 Andy Warhol е първият артист, който създава оригинално произведение за Absolut, казвайки: “Обичам бутилката, искам да направя нещо с нея.” От тогава шведската водка работи в партньорство с хиляди основополагащи артисти, сред които Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Liebovitz  и още по-нови и революционни звезди като Spike Jonze, Swedish House Mafia, Icona Pop и много други. Лимитираната Andy Warhol бутилка е продължение и на традицията на бранда да представя революционен дизайн в ограничен тираж.

По повод колаборацията с Warhol, Аbsolut отново пренася творческия му дух в специални събития с названието The Spirit of Warhol, които ще отпразнуват премиерата на новата бутилка по целия свят. В София тя ще бъде представена за първи път на 11 октомври на специално парти с познатите софийски герои Vajarov & Paci-Pac-Pac. Ивентът е организиран от лейбъла New Electronic Sessions, като продължение на кампанията Transform Today, която превърна много идеи в реалност чрез серия от креативни трансформации.