5 работи, по-доходни от твоята, които не искаш

Всички мрънкаме, че парите не ни стигат – ето обаче какви са опциите

  • 23.07.2019
  • от Даниел Левенджиев

Има един интересен феномен, който се наблюдава при парите, и той е, че те са нещо относително. Колкото и да имаш, никога не са достатъчно. Също така, колкото и да ти плащат, никога не би се навил да работиш дадени професии. И тук не става дума за боклукчия, свиневъд и секс работник. Говорим за напълно нормални и приети в обществото занимания. Като тези в списъка по-долу.

Касиер

Дори да си жена, упражняваща тази предимно дамска професия, ти носиш гордата титла „касиер“. Вече е така. Всяка професия има един род. Ако си мъж медицинска сестра, не си медицински брат. Иначе касиер беше една доста пренебрегвана професия, която изведнъж се превърна в хит покрай супер успешна рекламна кампания, в която верига хипермаркети обявиха по билборди стартовата заплата на касиерите при тях. Цяла София говореше за това в продължение на седмица. Очакваше се хора да почнат да събарят бюрата си, да чупят компютри, да напускат масово офисите, да има опашки пред интервютата за касиери – въобще да настане хаос.

Вместо това всички си представиха животът ти да е сто хиляди „пюу“ на ден и непрекъснато повтаряне на „18 стотинки имате ли?“.

Виж повече: Гласувай за любимите си филми и сериали и спечели нов телевизор

Строител

Напук на слуховете строител е най-старата професия. Все пак е трябвало да имаш нещо, с което да си платиш секс услугите, така че първият, който се е научил как да вдига колиба, веднага я е напълнил с палавници. Това е исторически факт. В съвремието строител е една достойна за уважение професия, в която няма излишък на персонал. С други думи можеш да започнеш работа на всеки обект по всяко време. Ако говориш български и си способен да използваш смъртоносна машина повече от веднъж – за нула време ще си бригадир, а може би дори глав-шеф. Проблемът с подобни физически усилия е, че приличат на фитнес (вдигаш тежести и гледаш мацки), но не са. Изразът да си смазан от работа е измислен за строеж, не за офис.   

Складажия

Чудесна ентри левъл позиция за всеки гост на столицата и също така уникална възможност да правиш едни нелоши пари, изпълнявайки функцията на био робот с команда „занеси“.

Докато автоматизацията стил складовете на Amazon влезе в България, в Япония сигурно вече ще има телепортатор в серийно производство, така че склададжия у нас е професия с бъдеще.

Също така и с минало – там ще се сблъскаш с толкова забавни колеги, че няма да ти се иска повече да общуваш с офис пичове. Плюсовете са, че караш електрокар. Минусите са, че караш електрокар. Общо взето, животът ти е да караш електрокар.

Шофьор

Интересно нещо са сходностите между балканските езици. На сръбски примерно „карам“ означава „правя животински секс“. На български също – само че с трафика. Фактът, че стартовата заплата на един шофьор е четири пъти колкото на един учител, е показателен за йерархията в нашето общество. Зад волана на служебна кола, ти не просто имаш пари – ти имаш власт. А ако успееш да се позиционираш в някое огромно превозно средство – ти вече си по-голям от Господ! Освен това като шофьор, животът ти няма как да е скучен, защото работиш в динамична среда, с крайни професионалисти, а всички сте толкова сплотен екип, че даже непознатите се обръщат към теб с „колега“. Е, можеш да пиеш само по една бира, ама пък и по скучните офиси е така.

Виж повече: 6 начина да превърнеш хобито си в работа

Детегледач

Новото име на тази професия би трябвало да е звероукротител. Все пак в света, в който живеем, децата са по-кръвожадни от всякога, а ако ги ядосаш, могат да сглобят самоделна бомба по модел на клипче от Тубата и да те взривят. Таблетите и телефоните правят работата по успиване на децата значително по-лесна, но пък нивото им на пискане вече е непрекъснато в червеното деление. Добрите детегледачи обаче са толкова кът, че заплащането им на час вече е колкото на проститутките (като махнеш процентите за сутеньори и прочие неизбежни разходи). Това може би ще даде една алтернатива за дневно кариерно развитие на много нощни труженички. Все пак задава се бейби бум, защото (ако се вярва на рекламите) вече ще подаряваме деца, вместо тигани.

Чудиш се какво да хапнеш в обедната почивка? Виж топ брънч месата в София.

Мечтаеш за коктейл след работа? Това са най-яките барове в София.

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв.