Spotted by Locals: Александрина, Владислав и Милена

Техните съвети за добре прекарано време в града

  • 10.07.2019
  • от Елена Колева
  • снимки: Стиляна Иванова

И този път те запознаваме с трима от любимите си градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай Белия заек и техните съвети за добре прекарано време. 

АЛЕКСАНДРИНА АЛЕКСАНДРОВА
Певица

Къде би поканилa някого на първа среща?


В The little things или в Made in blue. Хем е вкусно, хем има опция да бъдете по-усамотени. 

Любимите арт спотове, където храниш душата си?

Mozei е едно приятно ново местенце, което помещава интересни събития. Можеш да чуеш различна музика в интимна обстановка и да разгледаш интериора, съставен от различни джаджи на Иво Димчев. В bar Amok също могат да се чуят готини групи от страната и света! 

Ако София беше дреха, как би я описала? А ако беше песен, коя щеше да бъде? 

София за мен е дълга мултифункционална рокля, с която можеш да отидеш на бизнес обяд, а по-късно да съчетаеш с любимите си кецове и да я изведеш на парти.

Единственият ѝ недостатък е, че стяга леко в раменете и ограничава движенията на ръцете. А за песента – всеки ден е различна, зависи от настроението. 

Местата, където партито и танците са гарантирани?

В Tell me винаги ми е комфортно и готино, там никой не ти се мръщи и не те гледа неодобрително в дрехите.

Виж още: Усмивката на Александрина от Paraplanner

ВЛАДИСЛАВ ГЕОРГИЕВ
“Питай ме след 2 месеца”

Любимите ти ресторанти в София?

Бих могъл всеки ден да вечерям в „Кръг“. Чиста, непретенциозна, технична и вкусна храна. В моята глава дневната версия на „Кръг“ е „ХлеБар“. Предпочитам старото място на „Шишман“, защото е по-интимно. С една приятелка ходим там за закуска или обяд. Качваме се на втория етаж и не сядаме на маса, а на широкия перваз на прозореца. Понякога ходя до старите (изчезващи) складове на Илиянци само заради закътаните азиатци, които правят супер вкусни и nasty нудли. Наскоро открих и иракския ресторант при Женския пазар и веднага ми стана любим. Често сменящо се и кратко меню (даже понякога без лист), семпла и много вкусна храна. 

Кои са „личните“ ти открития в града?


Там, където ме снимахте. Наскоро някой е разчистил отворения двор на изоставената сграда до „Московска“ 15.

Растителността превзема „бетона“ – urban jungle... 

Ако София беше напитка, какво щеше да съдържа? 

Ръж. Вкусна, резлива боза. 

Виж още: Усмивката на Пламена Андонова

МИЛЕНА ТРИФОНОВА
Графичен дизайнер

Местата, на които пиеш първото си кафе за деня? 

Вкъщи. Не мога да си отворя очите без кафе. Само аз и приятелят ми знаем как да направим миленско кафе. Споделила съм част от тайната и с някои бармани на Cosmos Coworking, откъдето работя в момента. И на трето място – кафето на DREKKA. 

Любимите ти ресторанти? 

Обичам да се глезя в Soul Kitchen. Харесвам и Spaghetti Kitchen – мога да живея на италианска кухня, а те имат и много вкусни вегетариански предложения. 

Къде отиваш, за да избягаш от градския шум?


Преди 5 години открих рудника в кв. „Кремиковци“. Той не е действащ от 2004 и се е напълнил с вода поради лошо стопанисване. Обаче това го е направило страхотно място.
 В разгара на лятото има неповторими цветни залези точно над София, а водата „свети“ в синьо-зелено заради металите в почвата. Реално се води в София, но усещането е за отдалечено място. 

Ако трябва да побереш София в картина, какво ще нарисуваш?


Ще бъде лятна, в топли тонове, със смеещи се по паветата хора, а в далечината – „Александър Невски“.

Spotted by Locals: Пола, Драгомир и Прея

Spotted by Locals: Георги, Елена и Ивайло

Гледа ли новото ни видео?! Виж заедно с Тео Чепилов и Драго Симеонов кои са най-добрите моменти от хит сериала Stranger Things и спечели награда