Българските влогъри с най-много абонати в YouTube

Представяме ти родните инфлуенсъри, които дължат славата си именно на YouTube

  • 13.08.2018
  • от Influencer.bg

Всички сме попадали на техни видеа, докато сърфираме в YouTube - те са влогърите, които споделят разнообразно съдържание под формата на видео блогове. От гейминг видеата на PewDiePie до забавните скечове на Lilly Singh и полезни съвети за красота на Nikkie de Jager - влогърите създават клипове на различна тематика и привличат интереса на хиляди потребители, които се абонират за каналите им в най-популярната видео платформа.

С огромната си последователска база, влогърите се превръщат в едни от най-разпознаваемите инфлуенсъри в световен мащаб. Вместо да изреждаме световните онлайн знаменитости обаче, решихме да ти представим родните инфлуенсъри, които дължат славата си именно на YouTube. В най-популярните български YouTube канали ще намериш от let’s play видеа до “реакции" и комедийни скечове. А с помощта на сайта Social Blade можеш да видиш кои са българските влогъри, събрали най-много абонати, благодарение на съдържанието, което създават.

Ето кои са челните места в класацията на най-популярните български влогъри, според Social Blade:

1. Bodil40 - 1, 866, 258 абоната

Това е българският канал с най-много абонати в YouTube - 1, 866, 258 към юли 2018 г. Изненадващо или не, най-известният български YouTube канал е изцяло насочен към гейминг средите. Зад псевдонима Bodil40 стои Мартин Петров, който създава канала си на 26.01.2008 г. и оттогава публикува ежедневно видеа, в които играе игри, като Minecraft, Tower Unite, Skate 3, Brutal.io, GTA5, LEGO Worlds.

Видеата са във формат “let’s play” и показват само екрана на влогъра, без да се вижда самият коментиращ.

Интересен факт е, че във видеата Bodil40 коментира на английски език, но голяма част от абонатите в канала му са българи.

2. Emil Conrad - 377,285 абоната

Това е може би най-известният български влогър, чиято онлайн популярност го превърна в известна личност, дори и извън интернет пространството. Не е задължително да следиш българската YouTube активност, за да знаеш кой е Емил Конрад - неговата дебютна книга “Нещата, на които не ни учат в училище”, накара стотици младежи да се редят на опашка пред книжарница (за да си закупят книга!) - нещо, което не се среща често в нашите ширини.

Емил Конрад започва да снима видеа през 2006 г., като представя по забавен начин ситуациите в ежедневието, прави смешни скечове и пародии.

С годините добива огромна популярност сред тийнейджърите и се превръща в едно от най-познатите лица във виртуалното пространство. Влогърът създава онлайн персонажи като Силвето (която е изиграна от самия него) и издава общо 5 книги, последната от които е ”Книгата на Силвето”. Емил Конрад има и втори канал - MoreEmil, който вече има над 129, 000 абонати.

3. KRASI - BEST FIFA 18 TUTORIALS & TIPS & SKILLS - 298, 566 абоната

Още един геймърски канал, посветен на FIFA видеа и ревюта на игри, с над 200,000 абоната. Популярният гейминг канал е създаден през 2013 г. от Краси - професионален FIFA играч. Той коментира на английски видеата си, но има и втори канал, само на български, отново с гейминг видеа.

Популярният влогър не се съсредоточава единствено върху видео игрите, а включва предизвикателства и дори “unboxing” в съдържанието си.

4. The Clashers - 294, 941 абоната

Създаден през 2016 г., каналът The Clashers е виртуалното “място”, на което ще намериш не само десетки гейминг видеа, но и любопитни класации на различни тематики, като например “50 невероятни факта за Космоса”. Влогърът, който развива този успешен YouTube канал, се казва Слави, а сред

съдържанието му, можеш да откриеш както полезни съвети за някои игри, като Clash of Clans, Clash Royale и Boom Beach, така и интересни ревюта на техно джаджи и смартфони.

5. Pavel Kolev & Icaka - 281,380 абоната

С 281,380 абоната, Павел Колев и Христо Стефанов се нареждат сред най-известните български влогъри - техният канал е основно с entertainmet и гейминг насоченост.

Забавните скечове, тематични поредици и пародии са причината, за 5 години влогърите да са се превърнали във всеобщи любимци не само в YouTube, но и в останалите социални мрежи.

Павел и Христо имат и втори канал - Icaka & Pavel Kolev, който е основно с гейминг видеа на Icaka. През 2017 г. влогърите издадоха собствена хип-хоп песен “Животът е игра”, а скоро се очаква и второто им съвместно парче.

6. inStanT - 275 891 абонати

Стан е български влогър, който създава развлекателни видеа, в които включва разнообразни предизвикателства и пресъздава случки от живота си по забавен начин.

Каналът му inStant има над 200,000 абоната и подобно на други влогъри развива и втори канал - STAN, в който качва по-сериозни видеа от ежедневието си.

7. Tipichno - 264 181 абонати

Комедийният канал Tipichno е създаден през 2010 г. и е

поредица от смешни скечове и иронични клипове, пресъздаващи типичните ситуации в ежедневието ни.

Любими на над 260,000 онлайн потребители, създателите на Tipichno развиват и други видео проекти, благодарение на които печелят слава и извън YouTube.

Знаеш какво следва: thumbs up!

За още за още инфлуенсър истории - следи нашите приятели от Influencer.bg.

Може би и ти се замисляш да стартираш собствен проект или да работиш по собствени правила, виж как да останеш  мотивиран фрийленсър тук.