Лошото момче на Холивуд на 63

Наздраве за Брус Уилис

0 коментара Сподели:

Брус Уилис е актьорът, когото често наричат „лошото момче на Холивуд“. Днес той празнува 63-тия си рожден ден. Като верни негови фенове няма как да пропуснем да отбележим  празника. От сърце благодарим за филмите му, с които сме израснали. Противно на мненията за родените под знака на Риби представители от силния пол, нашият  рожденик е истински мъжкар. Също така освен актьор е продуцент и певец.

Земният път на Брус Уилис започва на днешния ден през 1955 г. във военната база на немския град Идар-Оберщайн. Той е най-голямото от четирите деца в семейство на германка и американски войник. След като бащата е освободен от армията, семейството се мести в Ню Джърси през 1957 г. В детството Брус е бил буйно момче с немного добър успех в училище. В гимназията родителите му се разделят, а бъдещата холивудска звезда се бори със заекването. Успява да надделее над него, като се захваща с училищната театрална сцена. След гимназията работи като охрана, после като барман, а впоследствие се захваща с театралното си образование в Монтклеърския държавен колеж.

Но именно зад бара бива забелязан от кастинг режисьор. И ето че така извървява първите си крачки към своя звезден живот.

Както си забелязал, всички знаменитости са проправяли професионалния си път трудно. Не за друго, а защото успехът спохожда упоритите таланти. През 1979 г. Уилис започва да играе малки роли в театъра. Първото му филмово участие също е малка роля – в трилъра „Първият смъртен грях“. Късметът му проработва през 1985 г., когато излиза сериалът „Съдружници по неволя“. Там Брус Уилис си партнира със Сибил Шепърд. Героите им са частни детективи. Поредицата е комбинация от драма, комедия и романс и се смята за класическа пародия на телевизионните детективски шоута. През 1987 г. с това си участие печели награда „Еми“. Ролята, която обаче го издига на върха, е на нюйоркския полицай Джон Макклейн във филма „Умирай трудно“. Със сигурност няма човек на света, който не е гледал лентата, в която героят на Брус Уилис се изправя срещу терористите, похитили небостъргача Нахатоми. Рожденикът има безброй роли в киното, сред които любими ни остават тези в „Криминале“, „Петият елемент“, „Шесто чувство“, „Армагедон“ и „12 маймуни“.

Освен страхотен актьор Брус Уилис е 100-процентов мъж. Не само на екрана, но и в живота. Баща е на 5 деца. Три от първия му брак с актрисата Деми Мур и две от брака му със сегашната му съпруга – актрисата Ема Хеминг. Тя е 23 години по-млада от него и явно това успешно поддържа свежия дух на актьора.

Брус Уилис е носител на 22 награди, сред които и „Златен глобус“. Също така получава „Еми“ за гост-актьор в знаменития сериал „Приятели“. В шести сезон героят му Пол е баща на студентката Елизабет, която е гадже на Рос. Също така се завърта и флирт между Пол и Рейчъл. Участието му предизвиква редица забавни моменти в екранния живот на приятелите.

Тази година излизат четири филма с Брус Уилис, а  през 2019 – още два. Явно актьорът е в разцвета на силите си. Каним те да гледаш най-новото от актьорското му творчество. Ние ще го направим със сигурност. Да ни е жив и здрав рожденикът!

 

А за живота на Стивън Хокинг, можеш да прочетеш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *